marian morar
m install
nello construct

Handbal, Liga Naţională: Cât îi Clujul ăsta mare, echipă ca Turda n-are!

zamblau eugen

Potaissa Turda a învins azi, categoric, la "U" Cluj, într-o confruntare în care gazdele au dat unele emoţii doar în debutul partidei, după ce în minutul 7 aveau 6-3 pe tabelă.

Însă, n-a fost decât un "foc de paie", pentru că după ce Dediu şi colegii lui au început să apese pedala acceleraţiei în joc, iureşul turdean s-a concretizat cu un 8-13 în minutul 18 (în 11 minute, turdenii au înscris de 10 ori, iar clujenii doar de 2 ori!), care a alungat orice altă variantă finală pentru jocul din sala "Horia Demian", în afara celei în care Potaissa Turda contabiliza încă 2 puncte în clasament, continuându-şi impresionanta evoluţie din acest sezon.

După 9-16 în minutul 22, turdenii au avut câteva momente de deconectare, iar gazdele au reuşit să intre la cabine cu un handicap de 3 goluri: 15-18.

Însă, când elevii lui Horaţiu Gal au pornit din nou "motorul" de joc atât de bine pus la punct, spectatorii prezenţi au asistat la un adevărat măcel sportiv, clujenii reuşind 2 goluri în primele 18 minute din repriza secundă, în timp ce "legiunea" turdeană a punctat de 12 ori! Asta în ciuda faptului că Turda a jucat 10 minute în inferioritate numerică, în timp ce gazdele au jucat toate cele 60 de minute în efectiv complet, ceea ce spune multe despre diferenţa de valoare existentă azi în Sala Sporturilor din Cluj Napoca.

Iar până la final, Potaissa şi-a asigurat o victorie confortabilă: 26-37! A fost o victorie care ne-a urcat până pe locul 2 în clasament, determinându-ne să fim interesaţi de confruntarea de la Suceava, dintre Univ.Bucovina şi Ştiinţa Dedeman Bacău, o victorie a gazdelor sau un rezultat de egalitate aducându-le turdenilor un fantastic loc 2 după 16 etape disputate în actualul sezon al Ligii Naţionale, chiar înaintea sosirii la Turda a multiplei campioane, HCM Constanţa.

Flaviu Sâsâeac: "Îmi pare rău pentru Cluj"

"Un meci pe care l-am tratat serios, a fost un început echilibrat, iar pe greşelile noastre Clujul s-a dus la 6-3. Din acel moment băieţii au apăsat acceleraţia la maxim şi până la pauză s-a făcut o diferenţă de 3 goluri, iar în repriza a doua, pe faza a doua, am reuşit să ne desprindem. Cred că rezultatul este unul corect, astăzi a fost un public numeros la sală, inimos, care a apreciat golurile spectaculoase din teren.

Ne bucurăm că am luat două puncte, că nu ne-am dezamăgit suporterii, şi că nu s-a accidentat nimeni. Sperăm ca până la meciul cu HCM să revină şi cei accidentati, Pavel şi Pop, astfel să putem alinia cea mai bună echipă duminica viitoare. Suntem mulţumiţi de rezultat şi de evoluţie, sperăm să continuăm pe aceeaşi linie şi să dovedim că ne merităm locul din clasament.

Îmi pare rău pentru Cluj, dar ei îşi construiesc pentru viitor. Le dorim mult succes în proiectul lor, sper să revină în prima ligă acolo unde le este locul, printre echipele puternice", a declarat preşedinmtele clubului Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac.

Gest frumos: au dat mărţişoare înaintea jocului!

Handbaliştii turdeni nu au uitat că astăzi este 1 Martie şi au oferit mai multe mărţişoare reprezentantelor sexului frumos, prezente în tribunele din Sala Sporturilor. Gestul lor a fost aplaudat, cum de altfel au fost aplaudate ulterior şi reuşitele spectaculoase din timpul confruntării.

Potaissa Turda:

Portari: Szabo, Medrea.

Marcatori: Dediu 11 goluri, Radu Lazăr 6 (1-7m), Cîmpan 5, Raul Marian 4 (1-7m), Munea 4, Iacob 3, Ştef 1, Savic 1, Ignat 1, Suciu 1.

Aruncări de la 7m: 2/2

Eliminări: Munea (2), Cîmpan (3)

Cartonaş roşu: Cîmpan

Antrenor: Horaţiu Gal

O galerie foto de la acest joc puteţi vedea pe pagina noastră de Facebook, dând click AICI.

TurdaNews vă oferă şi câteva secvenţe video din acest meci:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2