m install
petlinii
nello construct

Victorie importantă pentru Potaissa Turda: CSM Satu Mare – Potaissa Turda: 29-33 (17-15)

zamblau eugen
floris

Handbaliştii sătmăreni au jucat duminică pe teren propriu, în cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, în compania echipei Potaissa Turda. După un joc cu două reprize total diferite, oaspeţii, mult mai proaspeţi şi mai concentraţi pe final de meci, s-au impus cu scorul de 29-33 (17-15).

În prima parte a întâlnirii, gazdele extrem de motivate au respectat întocmai indicaţiile tactice venite de pe bancă şi au evoluat eficient, reuşind să conducă la diferenţe apreciabile, de patru, cinci şi chiar şase goluri (13-7) în  minutul 22. Spre finalul primei părţi, oaspeţii au reuşit să recupereze diferenţa, iar la pauză echipa gazdă a intrat la vestiare cu un avantaj de numai două goluri (17-15).

În partea secundă a jocului, elevilor lui Ioan Palko şi Nicolae Istrate nu le-a mai ieşit aproape nimic, pe când turdenii lui Horaţiu Gal au profitat de degringolada din lotul sătmărenilor, iar în minutul 40 scorul a fost egal 19-19, apoi s-au distanţat la cinci goluri în minutul 44 (19-24). Finalul celor 60 de minute a găsit echipa turdeană în avantaj cu patru goluri (29–33), echipă în rândul căreia au excelat Vizhbovskyy, Savic şi Munea, cu 20 de goluri marcate, toţi fiind ex-componenţi ai echipei din Satu Mare.  Portarul Zoltan Vass a avut 14 intervenţii între buturile propriei porţi, dar nu s-a putut opune singur în faţa iureşului de final al oaspeţilor.

Etapa viitoare duminică 18 martie, Potaissa Turda evoluează în faţa propriilor suporteri, având ca adversar echipa CSM Ploieşti.

“M-am aşteptat să fie un meci foarte greu, însă acum cum stau şi analizez la rece, realizez că a fost un meci foarte slab, în care ambele echipe au făcut extrem de multe greşeli. Pot spune că am ieşit victorioşi după momentele decisive, am făcut greşeli mai puţine, ne-am adunat şi am reuşit prin intervenţiile foarte bune ale portarului nostru să câştigăm acest meci. Ne putem gândi acum la calificarea în Cupa României, la poziţionarea în primele opt echipe din România”, a declarat tehnicianul echipei Potaissa Turda, Horaţiu Gal.

“Ştiam că Turda este o echipă bună, este o echipa similară cu cea pe care am avut-o noi anul trecut, sunt mulţi jucători de la noi pe care din păcate nu am reuşit să-i ţinem la Satu Mare şi am construit o echipă din mers şi asta se vede. Din păcate suntem într-un blocaj psihic cu toţii şi noi antrenorii nu reuşim să stăpânim acest blocaj. Nu ştim ce soluţii să mai căutăm, dar cine ştie, poate vin cei din conducere cu câteva soluţii ca să rezolvăm problema. Nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe. Din păcate nu am ştiut să gestionăm acea diferenţă de cinci

goluri din prima repriză, nici măcar diferenţa de două goluri de la pauză şi băieţii au cedat psihic, asta e părerea mea. Sunt încă şanse să rămânem în Liga Naţională, ajungem la baraj şi ne vom pune pe picioare şi rămânem în prima ligă”, a declarat tehnicianul CSM-ului, Ioan Palko.

 

CSM Satu Mare 29 (17)

Portari: Vass (14 intervenţii), Panazan (2 intervenţii de la 7 metri)

Marcatori: Libert (8 goluri), Olah (7), Prskalo(5), Dinescu (5), Mateş (2), Gălan (1),Sas (1)

Eliminări: 3 x 2 min.

Aruncari de la 7 m: 3 acordate – 2 transformate.

Antrenor: Ioan Palko

Potaissa Turda  33 (15)

Portari: Szabo

Marcatori: YanVizhbovskyy (13 goluri) Flavius Câmpan (5), Nenad Savic (4), Claudiu Dediu (4), Devid Munea (3), Dorin Suciu Suciu (2), Inuţ Ştef (2).

Eliminări: 6 x 2 min.

Aruncari de la 7 m: 10 acordate – 7 transformate .

Antrenor: Horatiu Gal.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: