marian morar
adrian nap
m install
nello construct

După ce UE a aprobat finanțarea pentru combinatul social, Statul Român ridică din umeri: N-avem bani să susținem investiția!

zamblau eugen

Costurile pe care statul român ar trebui să le suporte, în primă fază, au blocat implementarea proiectului cu finanțare europeană care se concretiza prin înființarea unui combinat social la Câmpia Turzii, care ar fi dus la crearea a circa 250 de locuri de muncă, angajații urmând a fi proprii lor patroni, anunță Radio Cluj.

Potrivit procedurilor, statul român trebuia să asigure banii pentru realizarea obiectivului, după care Comisia Europeană deconta investiţiile făcute.

„În octombrie anul trecut s-a aprobat finanţarea proiectului însă, din păcate, de atunci şi până acum nu s-au putut face investiţii pentru echipamente. Trebuie să ai foarte mulţi bani la dispoziţie să realizezi combinatul – 5 milioane de euro. După aceea să vină Uniunea Europeană din Fondul de ajustare la globalizare să aducă bani europeni în contrapartidă. Oricum, peste 50% din persoanele prinse iniţial în proiect deja şi-au găsit un alt loc de muncă datorită măsurilor de reconversie profesională făcute de AJOFM Cluj.”, a declarat prefectul Gheorghe Vușcan pentru Radio Cluj.

Despre blocajul combinatului social urmează să se discute și cu ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, în speranța că acesta va găsi o soluție. Recent, administratorul public Petre Pop și viceprimarul Avram Gal au fost la București, unde au purtat discuții cu Liviu Pop, iar concluziile nu au fost atât de pesimiste.

În paralel, pentru că lucrurile cu combinatul social nu s-au mai mișcat, adminustrația locală a făcut propriile demersuri pentru stimularea creării de noi locuri de muncă în Câmpia Turzii, prin înființarea unui parc industrial. Deocamdată, s-a achiziționat terenul unde urmează să fie construit, s-a înființat societatea Parc Industrial Câmpia Turzii SRL și se fac demersuri pentru începerea populării noului parc industrial.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente
AdSense grafic right 2