Live Video
 

maxiprest mai2018

Primarul de la Viișoara se luptă cu sistemul birocratic românesc (VIDEO)

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Edilii comunelor din zonă au declarat la unison că la ora actuală cea mai mare problemă cu care se confruntă în implementarea proiectelor este „neseriozitatea” firmelor de construcții care lasă baltă lucrările începute pe motiv că au intrat în insolvență.

 

Primarul din Viișoara, Ioan Roman, a declarat pentru TurdaNews că nici administrația pe care o conduce nu face excepție de la această situație, cel mai elocvent exemplu este școala din localitate dar și noul sediu al primărie finalizat 95%, ambele lucrări fiind abandonate de constructorii care au intrat în insolvență.

„Sunt foarte determinat să finalizăm ambele lucrări, chiar nu se gândește nimeni la noi?....pentru constructori e ușor, dau un „tun” aici, altul dincolo, își iau banii și ne lasă cu lucrările neterminate, intră rapid în insolvență după care își deschid altă firmă și continuă tot așa. Noi trebuie să facem altă licitație să găsim o altă firmă să termine lucrarea, pierdem timp și bani, în plus se scumpesc și materialele de construcții între timp” spune nemulțumit Roman.

În plus, primarul este blocat în activitatea administrativă de o serie de contestații ale licitațiilor de lucrări, care nu și-au găsit soluționare de mai bine de un an.

Acesta a transmis memorii și informări la toate autoritățile publice centrale, la parlamentari și la secretari de stat, iar cu toate acestea nu a primit niciun răspuns pozitiv.

Referitor la anul centenarului, edilul spune că sunt programate o serie de activități culturale, ce vor culmina cu realizarea a două monumente închinate eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, unul va fi realizat la Viișoara, altul la Urca.

Drumuri de exploatație, asfaltări în întreaga comună, reparații capitale la trotuare pe DJ 150, modernizare cămine culturale, pietruirea drumurilor de acces spre proprietățile private, aducerea la standarde europene a terenului de sport din Urca, reactualizarea PUG-ului comunal, sunt alte obiective ale anului care a început în urmă cu zece zile.

Vezi mai jos interviul integral:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...