marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Mica Unire sărbătorită la Mihai Viteazu

zamblau eugen

Ziua de 24 ianuarie, data la care a avut loc  Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza,   a  constituit  un moment de sărbătoare pentru toți cetățenii comunei Mihai Viteazu.

Casa de cultură a comunei a găzduit un spectacol de excepție oferit de elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Vodă”, de ansamblurile Casei de cultură, de artiștii comunei, dar și de invitați. După alocuțiunile rostite de către preotul paroh Nica Traian și d-na profesoară de istorie, au urcat pe scenă elevii claselor a IV-a pregătiți de domnii învățători Făgădar Klara și Popa Florin. Evocarea momentului Unirii s-a realizat într-un mod foarte ingenios, firul evenimentelor fiind depănat în cadrul unei șezători. Prin poezii și scenete , în postura de participanți la șezătoare, de țărani, de boieri sau de domnitor, elevii au reușit cu succes să introducă pe toți spectatorii în atmosfera evenimentelor prin care s-a înfăptuit Mica Unire.

A urmat apoi un montaj literal-istoric prezentat de elevii clasei a V-a B sub îndrumarea doamnei profesoare Farcaș Mihaiela.

Momentul cel mai așteptat de părinți și bunici a fost spectacolul oferit de dansatorii comunei din formațiile ”Fiii moților” și ”Rügyek” . Efortul dansatorilor din trei generații, preșcolari, elevi și studenți, a fost răsplătit din plin de aplauzele publicului.

La acest spectacol deosebit și-au adus contribuția și privighetoarele comunei, elevele: Cuc Melisa, Banka Roxana, Cirebea Iulia, Drule Raluca pregătite de domnul profesor Dănuț Zăhan , corul copiilor din Cheia condus de doamna Țărmure Teodora și corul bisericii ortodoxe dirijat de părintele Zăhan Sebastian.

Publicul a fost răsfățat și de cei doi invitați de onoare: solista Maria Lazea și prof. Dan Gâdea de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Spectacolul s-a încheiat cu Hora Unirii cântată și jucată în curtea Casei de Cultură de către toți participanții la eveniment.

Director adj.,
Gombasi Gabriela

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente
AdSense grafic right 2