marian morar
m install
nello construct

DNA-ul bagă în sperieți administrația locală din Luna!

zamblau eugen
floris

Teama că DNA-ul le-ar putea trece pragul, a băgat în sperieți reprezentanții administrației locale din luna, care a revenit asupra unui proiect de hotărâre care, inițial, s-a presupus că a fost adoptat la ultima ședință a aleșilor locali din comună.

 

Proiectul de hotărâre viza concesionarea unui teren de circa 20.000 mp, pentru pășune, la prețul de 80 lei/hectar/an. Discuțiile din Consiliul Local au fost destul de aprinse, consilierii PNL reproșând faptul că prețul anunțat pentru concesionare este prea mic, fiind circumspecți în privința dedesubturilor acestei afaceri. Mai ales că terenul respectiv ar fi, de fapt, o fâșie situată lângă un alt teren liber. 

După ce ședința de Consiliu Local a avut loc vineri, 26 august, consilierul PNL Tomuță Mircea a anunțat pe contul său de Facebook că se va scoate la licitație acel teren (așa după cum s-a dedus din plenul ședinței de Consiliu Local, unde au existat 7 voturi pentru, ce-i drept, ”transformate” în 8, în procesul verbal).

”Avînd in vedere ca site-ul Primăriei Luna nu e actualizat,aduc la cunoştiința celor ce doresc ca In tarlaua 1,respectiv „DALLAS”,este o suprafață de ~20000 mp,care se scoate la licitație . Pretul de pornire este de doar 80 lei/ha/an. Se poate concesiona pt o perioada de 49 ani. Mentionez ca suprafata respectivă este si o sa fie (?????) PAŞUNE.”, a scris Tomuță Mircea.

”Se vede de la o poștă că e cu ”destinație” clară! Și copiii ar râde!”, a comentat și fostul primar al localității, Laurențiu Tor.

Conform discuțiile din culise, ”câștigătorul” licitației era menționat omul de afaceri Lucian Sevan, din Câmpia Turzii.

Tot în 28 august a existat și un articol, publicat de Ziar 15 Minute, în care erau date detalii, iar cei interesați erau îndemnați să se obțină detalii despre licitație de la Primărie.

Între timp, în cursul zilei de azi după-amiază, articolul a fost șters de pe internet! Ovidiu Bucur, singurul jurnalist de la Ziar 15 Minute, a explicat că, de fapt, proiectul nu a trecut și că a fost ”atenționat” de acest lucru în cursul zilei de azi, după care a decis să șteargă, pur și simplu, articolul respectiv. Astfel că informația nici nu mai există pe site!

Oficialilor din Primărie le-a fost teamă să pună în aplicare hotărârea adoptată, pentru că fiind vorba de o hotărâre care vizează patrimoniul, ar fi fost nevoie de minim 2/3 din voturile consilierilor în funcție, adică 9 voturi. Așa că au renunțat să mai anunțe licitația. Dar asta nu înseamnă că pe acel teren nu se pot derula… afaceri! ”Oare,acum nu se pasuneaza pe aceea suprafață?? Sa fim rezon…”, a comentat consilierul PNL, Tomuță Mircea.

DNA stă la pândă!

Numele primarului actual, Aurel Giurgiu, a fost vehiculat în primăvara acestui an, că ar fi în atenția DNA. 

”Curtea de Conturi a verificat în 2013 primăria Luna, fiind primul audit pe care aceasta l-a efectuat de la schimbarea primarului. Analizând documentele din 2012, au găsit nereguli la contracte cu trei firma ce aduceau pagubă comunei.

Este vorba de Casa Construct SRL, Spedition SRL şi Premaco. Cele trei au beneficiat din plin de resursele aflate în patrimoniul primăriei Luna.

În „auditul financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară pe anul 2012”, Curtea de Conturi le-a identificat pe Premaco SA Ungheni, firmă din judeţul Mureş şi pe SC Spedition SRL, firmă din luna. Cele două aveau contracte de concesionare cu primăria. Conform obligaţiilor acestea furnizau piatră şi aveau dreptul de a exploata parcelele stabilite de fostul primar. Însă, conform CC nu au fost stabilite, evidenţiate în contabilitate şi încasate venituri în sumă estimativă de 73.707 lei, din taxa/mc de material extras din zonele care fac obiectul asocierii cu SC Premaco SA Ungheni, jud. Mureş şi surpriză aceeaşi neregulă a fost găsită şi Spedition SRL: „ Nu au fost stabilite, evidenţiate în contabilitate şi încasate venituri în sumă estimativă de 561.047 lei, reprezentând taxa de 2.5 lei/mc produse de balastieră extrase din zonele care fac obiectul asocierii în participaţiune cu SC Spedition SRL Luna, jud. Cluj.”

Cu alte cuvinte din acele contract primăria era păgubită iar cele două firme încasau profit.”, menționa Gazeta de Cluj. Neregulile menționate pe larg în publicația citată sunt extrem de grave, având în vedere că vizează devalizarea bunurilor comunei. Interesant este că una dintre societăți, Premaco SA, a apărut pe ordinea de zi și a ședinței de la finele lunii august 2016, consilierii făcându-i o nouă favoare.

Foto: captură video Ziar 15 Minute.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: