m install
petlinii
nello construct

Tradițiile populare românești sunt păstrate din generație în generație la Viișoara (video, galerie foto)

zamblau eugen
floris

Astăzi la Urca a avut loc sărbătoarea tradițională denumită „Joc la șură”, manifestare la care au fost prezente atât autoritățile locale cât și cele județene.

Organizatorii, Primăria și Consiliul Local Viișoara, au pus la cale un bogat program artistic susținut de Formația de Dansuri Tradiționale Urca, Fanfara Promenada Câmpia Turzii, Formația de Dansuri Ardeleana, Formația de Dansuri din Valea Largă.

La activitate au fost prezenți: Ioan Oleleu- vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, primarul Radu Hanga, viceprimarul – Avram Gal, administratorul public- Petre Pop, primarul din Viișoara – Ioan Roman, consilieri locali, dar și zeci de viișoreni veniți să asiste la sărbătoare.

Manifestarea a debutat la ora 10 cu o slujbă religioasă, urmată de la 14,30 de parada portului popular, ca de la această oră la Căminul Cultural să se desfășoare spectacolul folcloric cu formația Alexandru Făgădar și soliștii: Corovei Maria, Zăhan Marinela, Liliana Oară, Mia Dan și Maria Marcu.

Primarul Ioan Roman a declarat că la Viișoara se pune accentul pe păstrarea tradițiilor locale, pe identitatea culturală a locului.

„Ne aflăm în mijlocul satului Urca la familia Băieșu, unde an de an formațiile de dansuri populare susțin un program artistic, avem grijă de sufletul nostru și al oamenilor din satul Urca. E normal ca noi administrația locală să ne gândim și la oamenii bătrâni cărora nu li se oferă nimic, vrem ca în fiecare an să facem această manifestare pentru a le bucura sufletele. De când sunt eu primar deja fac al 15-lea festival numit Jocul la șură….la noi se păstrează încă tradiția și sper au așa va fi mereu” comentează Roman.

Ioan Oleleu, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, a declarat pentru TurdaNews că instituția pe care o conduce sprijină comunitățile din mediul rural în vederea promovării și păstrării tradițiilor locale.

„Este un program mai amplu de promovare a tradițiilor locale la nivelul județului Cluj, iată că la Viișoara domul primar așa cum este el cunoscut, se implică în promovarea tradițiilor locale în Republica Moldova și Serbia, în mod sigur nu se va opri aici!  Prin centrul de promovare al culturii tradiționale la nivel de județ sunt proiecte care se desfășoară atât în zona Câmpia Turzii-Turda, dar și aici în localitățile rurale. Colaborarea cu primăria Viișoara este una foarte bună, acționăm pe toate planurile, atât în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, nu în ultimul rând implicarea în încurajarea mediului de afaceri la nivel de comună și aici este meritul primarului Ioan Roman…cred că este important să fim alături și noi ca și autorități, să promovăm tot ce are frumos acest popor” argumentează Ioan Oleleu.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: