m install
petlinii
nello construct

Casa turdenilor din paie și lut, inaugurată de Crăciun

floris

Celebra de acum casă din paie și lut de la Turda, devine locuibilă de sărbătorile de iarnă, dar numai după montarea unor panouri solare pentru încălzire.

Casa eco este situată în vecinătatea Castrului Roman de la Turda, investiția celor doi tineri care au construit-o ajungând la 15.000 de euro.

Construcția a început în luna mai a anului trecut, având alături un bătrân generator pe nume Vladimir, „ieşit la pensie“ de la armată, mult entuziasm şi economiile lor, titrează adevărul.ro.

Înainte să ridice casa s-au documentat serios, au vrut şi au folosit doar materiale ecologice trecând peste ideea preconcepută că locuinţele din paie nu rezistă şi în România sunt privite drept excentricităţi ori mofturi.

Apa menajeră este colectată din picăturile de ploaie, energia electrică e obținută din lumina captată de celule fotovoltaice ale panourilor solare. Cât despre economia la căldură, aceasta se va face printr-o izolație a acoperișului cu fulgi de ziare. Sub pardoseală au folosit panouri izolante de la camioanele frigorifice.

Şi, în cele din urmă, nu numai că a fost o soluţie ieftină, ci s-a dovedit a fi una chiar foarte eficientă, în condiţiile în care durabilitatea unei astfel de case poate fi foarte mare, iar întreţinerea tinde spre 0 lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: