marian morar
m install
nello construct

Tandem parlamentar surpriză la ALDE?! UPDATE: Scandal în ALDE. Irimie nu prinde primul loc!

zamblau eugen
floris

Senatorul Alexandru Cordoș ar putea fi candidatul ALDE pentru Senatul României, conform unor informații publicate de Gazeta de Cluj. Negocierile privind candidatura sa pentru Senat, din partea ALDE, s-au dus după ce Cordoș nu a fost inclus pe lista de candidați ai PSD Cluj, la alegerile parlamentare din decembrie 2016, deși ar avea notorietatea cea mai mare dintre social-democrații care vizează un loc în viitorul Parlament, fiind menționat și printre cei mai activi parlamentari.

 

O eventuală candidatură a lui Cordoș pentru Senatul României, de pe locul 1 pe lista ALDE, ar putea da peste cap unele calcule preelectorale, știută fiind influența lui Cordoș în multe administrații locale din zona Turzii, dar și din zona de munte, inclusiv în cele conduse de aleși ai PSD.

Pe de altă parte, aceeași sursă menționează faptul că locul 1 pe lista ALDE pentru Camera Deputaților îi va reveni actualului deputat Mircea Irimie, Steluța Cătăniciu urmând să fie inclusă pe lista de la București. Atât Mircea Irimie, cât și Alexandru Cordoș, au reprezentat zona Turzii în Parlamentul României, în urma alegerilor parlamentare din toamna anului 2012.

UPDATE:

Siteul sitiripesurse.ro a publicat în această seară o informație, conform căreia ALDE și-ar fi stabilit lista de candidați, după unele scandaluri interne.

”ALDE a trecut prin chinurile facerii listelor, dar acest demers nu a fost lipsit de incidente. Între copreședinții Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu a fost un scandal monstru, iar ședința de validare a listelor a început cu trei ore întârziere din cauza tensiunilor între cei doi.”, menționează stiripesurse.ro.

În ceea ce privește județul Cluj, siteul menționează că la Senat prima poziție îi aparține lui Silaghi Dumitrescu, în timp ce la Camera Deputaților prima poziție îi revine lui Steluța Cătăniciu.

UPDATE 2:

Deputatul Mircea Irimie a declarat pentru Ziua de Cluj că în condițiile în care nu a reușit să ocupe prima poziție pentru Camera Deputaților, nu va accepta o altă poziție, nici la Camera Deputaților, nici la Senat. El a spus că își va sprijini colegii în campanie și că va rămâne copreședinte al organizației județene a ALDE.

Cea care a reușit să se impună în lupta pentru prima poziție, respectiv Steluța Cătăniciu, are probleme cu Agenția Națională de Integritate, numale ei apărând pe o listă a agenției, care a dat publicității numele persoanelor care nu pot face parte din viitorul Parlament. Însă, Steluța Cătăniciu are dreptul de a participa în alegeri, dar nu este exclus ca ulterior ANI să-i solicite anularea mandatului, în cazul în care l-ar obține. Pe locul 2 la Camera Deputaților ar fi Adrian Mureșan, actual consilier local la Cluj Napoca, din partea ALDE (provenit din fostul Partid Conservator).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: