marian morar
m install
nello construct

Sondaj online: Cine ați vrea să fie președintele României?

zamblau eugen

În 2 noiembrie 2014 va fi primul tur al alegerilor prezidențiale, cetățenii cu drept de vot urmând să-și aleagă favoritul din cei 14 candidați înscriși în lupta electorală. În cazul în care nici unul dintre candidați nu va avea mai mult de 50% din voturi, se va organiza turul II de scrutin, cu primii doi clasați.

Până la primul tur al alegerilor, TurdaNews organizează un sondaj online în care cititorii își pot vota alesul. Practic, e vorba de ultima săptămână, când opțiunile deja au cam fost stabilite.

Regulă pentru sondajul online: se votează o singură dată de la un PC (sistemul nu permite votul multiplu)! Atenție, este posibil ca în cazul PC-urilor legate în rețea, cu acces la internet printr-un singur IP, să se poată vota de la un singur calculator din acea rețea!

Opțiunile de vot sunt în ordine alfabetică, regăsindu-se 4 candidați (Dan Diaconescu, Elena Udrea, Klaus Iohannis și Victor Ponta), cărora li se adaugă și opțiunea ”Altul”, unde intră: Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu, Monica Macovei, Kelemen Hunor, Szilagyi Zsolt, Corneliu Vadim Tudor, Constantin Rotaru, Wiliam Brânză, Mirel Mircea Amariței, Gheorghe Funar).

Sondajul este poziționat pe prima pagină a site-ului, în banda din partea stângă, cu acces doar de pe PC (deocamdată, urmând să analizăm dacă este oportună și inserarea opțiunii pentru smartphone/tabletă).

Precizăm că acesta este un sondaj de opinie online, realizat pe baza opțiunilor cititorilor TurdaNews, care respectă regula 1 vot/pc, nefiind un sondaj profesionist, care să respecte regulile stratificării populației, ținând cont de caracteristici precum sexul, vârsta, dorința de a merge la vot etc. Nu este exclus ca în acest sondaj să se reflecte și capacitatea de mobilizare/organizare a susținătorilor unui candidat, care pot transmite îndemnul de vot (chiar prin rețelele de socializare) prietenilor/cunoștințelor/apropiaților/colegilor etc, menționându-le că sondajul se regăsește pe prima pagină a site-ului TurdaNews.

Rezultatele voturilor exprimate sunt disponibile online, live (actualizate), la orice oră din zi și din noapte, fie după exprimarea votului, fie alegând opțiunea ”View” (vizualizare). Fiecare candidat are exprimat procentul obținut din numărul total de voturi, iar la subsol sunt menționate voturile totale (Total Votes).

TurdaNews își rezervă dreptul de a înlocui ultimul clasat (în cazul în care are voturi foarte puține) sau opțiunea ”Altul”, în cazul în care indicați numele candidatului care ar fi trebuit să între printre cele 5 opțiuni selectate de site-ul nostru. Numele poate fi indicat prin intermediul comentariilor. Vă rugăm, dacă doriți, să menționați și de ce ați dori să includem acel candidat în sondaj. Vă mulțumim!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2