marian morar
m install
nello construct

Final de an tensionat, între politicieni și reprezentanții presei! ”Război” în toată regula!

zamblau eugen

Finalul anului 2016 se încheie cu tensiuni între politicieni și jurnaliști. Dacă în această lună tensiunile au debutat cu acuzațiile celor de la USR Turda, transmise către mass media care nu le-ar fi făcut publicitate electorală gratuită (?!), pe final de lună tensiunea a escaladat, fiind implicați și alți politicieni.

Un alt atac a venit din partea grupului de consilieri ai PNL Turda, împotriva jurnalistului Ionel Ignat. Atacul se poate considera împotriva întregului spectru al presei locale, în condițiile în care se face referire la ”peisajul, de altfel anost, al presei turdene…” (expresie pentru care TurdaNews solicită, public, grupului consilierilor liberali, să spună clar, cu subiect și predicat, ce au vrut să spună, pentru că nu considerăm că facem parte dintr-un peisa anost!).

”Pe scurt, Dl. Ignat, intrat în posesia unui document de lucru intern utilizat de consilierii locali PNL Turda în cazul majorității ședințelor de Consiliu Local (dacă domnia sa dorește, poate primi și documentele similare pregătite pentru alte ședințe) și construiește, cu o admirabilă imaginație, trebuie să recunoaștem, un articol de 930 de cuvinte prin care speră să ne convingă de faptul că ”Tudor Ștefănie sau altcineva” controlează opiniile consilierilor liberali. (…)

O ultimă lămurire cu privire la documentul invocat: acesta este pregătit de către liderul Grupului consilierilor liberali, Cristian Felezeu, ca bază pentru discuția de analiză a proiectelor aflate pe agenda ședințelor de Consiliu Local, discuție pe care consilierii liberali o au de fiecare dată pentru a-și pregăti contribuția la dezbaterile legislativului local. (…)

În încheiere, mărturisim că așteptăm cu interes momentul în care energiile și încrâncenarea presei locale în general, și ale D-lui Ignat în special, vor fi utilizate pentru a analiza la fel de atent și a publica la fel de rapid ”dezvăluiri” cu privire la activitatea altor actori locali de la care comunitatea are așteptări și pe care presa nu pare să îi urmărească.

Vă dorim un An Nou plin de inspirație și în care să vă apropiați cât mai mult de profesionalismul și echidistanța care trebuie să caracterizeze o presă independentă și aflată în slujba cetățeanului!”, este poziția grupului de consilieri ai PNL Turda, după ce Ionel Ignat a dezvăluit un document ”pierdut” de liberali, în care se menționau indicații de vot, la fiecare punct de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, cine să ia cuvântul pentru a pune în discuție anumite neclarități, totul culminând cu expresia ”rog respectarea modului de vot!”, pusă la finalul documentului. 

”Deci se dovedește că nu există libertate de opinie în acest partid, departe de a fi unul democratic, ci totul este impus de cineva. Adică Felezeu, Cordiș, Rigman, Riter și Cojocaru, nu își exprimă opțiunea prin vot ci opțiunea partidului sau, mă rog, a „boss”-ului acestei filiale de partid. Nu speculez cine a decis modul în care se votează la fiecare punct, ba chiar admir disciplina de partid din PNL Turda, impusă, sunt sigur, cu „duhul blândeții”, însă poate că mai mult respect de sine și bărbăție ar fi de preferat unui comportament servil față de cineva din partid.”, a scris Ionel Ignat, în materialul său publicat pe siteul TurdaInfo.ro.

Scandal a fost și între asociația T9 și jurnalistul Ovidiu Bucur, de la Ziar 15 Minute.

După ce Asociația T9 a trimis un comunicat de presă, în care Andrei Suciu anunța că și-a dat demisia din USR Turda, partid în care a intrat înaintea alegerilor parlamentare, iar Ovidiu Bucur a refuzat să publice informația respectivă, cei de la T9 au arătat emailul transmis de jurnalist.

”Dle Bucur, Asociația T9 nu are bani să plătească ziariști, o spunem public.”, a fost reacția directă a celor de la T9, după ce Ovidiu Bucur le-a trimis un mail în care îi muștruluia că ”mai au cutezanța” de a trimite comunicate presei, în condițiile în care au transmis public că nu au de ce să mulțumească presei locale, pentru perioada de campanie electorală parlamentară, acuzându-i că au aruncat cu noroi înspre presa locală.

După ce T9 a arătat mailul de la Ovidiu Bucur, acesta i-a acuzat că ”să violezi secretul corespondenței este o mârlănie”, considerând că poziția sa era una care implică doar cele două părți.

Un alt moment tensionat a fost între fostul jurnalist Daniela Deac (dar o persoană activă, implicată în societate) și consilierul județean al PSD Câmpia Turzii, Petre Pop. Dana Deac a pus pe Facebook a inițiativă de a se colecta bani, pentru a i se plăti datoriile lui Petre Pop la bugetul local.

”Bună ziua! În spiritul sărbătorilor de sfârşit de an aş dori să vin în sprijinul municipiului Câmpia Turzii şi să contribui cu o donaţie care să acopere din restanţa pe care o are la bugetul local Dl consilier judeţean Petre Pop. Din comentariile la una din postările din acest grup am văzut că există mai multe persoane care doresc să facă acest gest. (…)”, a scris Dana Deac pe Facebook, postare care l-a iritat pe politicianul din Câmpia Turzii, care i-a dedicat un răspuns acid.

”Si pentru că ați fost drăguță, chiar mai drăguță decât păreți, tot în spiritul sărbătorilor vă ofer ajutorul, chiar consiliere, în lupta pe care o dați cu propria dumneavoastră persoană. Si eu m-am luptat si mă mai lupt cu excesul ponderal, dat de obezitate. Prin acesta luptă am reușit să scap de aproape 80 de kg, cu ajutorul chirurgiei bariatrice de avangarda si prin regim alimentar (lupta continua).
PS: să știți că regim contra obezității există, contra prostiei NU există!”, a fost reacția politicianului, la adresa Danei Deac, aceasta sugerând, într-o altă postare, că politicianul ar fi blocat-o, ea neputând să mai comenteze pe contul acestuia.

În fine, ultimul ”meci” este tot între T9 și presa locală.

”O întrebare și o urare de Anul Nou pentru ziariștii turdeni. Întrebarea e următoarea: “De ce niciun ziarist nu publică o știre pe care deja o știe tot orașul?”. Un director binecunoscut din Turda a fost demis ieri, dar presa nu suflă o vorbă….

Prieteni ziariști, bannerele cu Compania de Apă vă ajută să vă plătiți facturile, dar n-ar trebui să vă oprească din a publica ȘTIRI.

La final de 2016, vă urăm să aveți curaj și demnitate, să vă fie drag adevărul și să aveți cât mai mulți cititori în 2017!”, este un alt atac al T9 la adresa presei locale.

T9 nu face referire despre ce director este vorba, iar TurdaNews, de exemplu, nu avea nici o informație despre demiterea vreunui director (acum ne interesăm). Cu privire la ”bannerele Companiei de Apă”, ținem să precizăm că publicitatea informațională de acest gen (promovarea siteului propriu al CAA, promovarea punctelor de plată a facturilor CAA, transmiterea de comunicate informative privind întreruperile în furnizarea unor servicii, transmiterea unor comunicate informative privind unele acțiuni civice etc), reprezintă o NORMALITATE, iar dacă cei de la T9 au cunoștință despre vreo situație ILEGALĂ, atunci să o spună, dacă nu, atitudinea lor este cel puțin una îndoielnică.

Astfel de tensiuni nu fac bine societății turdene! TurdaNews este un organ de media deschis dialogului, găsirii unor soluții care să ducă la progresul societății turdene, inclusiv al mass mediei locale (noi am întreprins foarte multe acțiuni în acest sens, amintind doar investițiile în dezvoltarea serviciilor de transmisiuni live video, înregistrarea la BRAT/SATI pentru oferirea unor date de audiență corecte și cerificate, lansarea unor proiecte media care să ducă înspre rezolvarea unor probleme/așteptări ale cetățenilor etc), însă nu poate exista dialog în condițiile în care una dintre părți are un comportament inadecvat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2