m install
petlinii
nello construct

Audiențele lunii IULIE: TurdaNews aniversează 8 ani de existență în poziția de lider absolut!

zamblau eugen
floris

Siteul de știri TurdaNews a împlinit 8 ani de la lansarea care a avut loc în 1 august 2008. Practic, aniversarea coincide cu stabilirea unui nou record absolut de audiență lunară, în luna iulie 2016 TurdaNews având 111.338 vizitatori unici, conform Trafic.ro, în timp ce Google Analitycs ne creditează cu 113.778 vizitatori unici.

 

Noul record de audiență vine să certifice faptul că TurdaNews este principala opțiune de informare, la nivelul municipiilor Turda și Câmpia Turzii, respectiv în zona rurală aferentă (însă, avem și foarte mulți cititori din Cluj Napoca!).

Din cele 12 siteuri locale de știri, doar 6 au date de audiență publice (Trafic.ro, care pot fi verificate), 2 au audiențe parțial publice, în timp ce alte 4 siteuri nu-și fac deloc publice datele de audiență. Dar asta nu înseamnă că audiențele lor pot fi ascunse! TurdaNews folosește datele unui site care estimează destul de bine audiența online, lunar, și vă prezintă clasamentul general al tuturor siteurilor de știri locale.

Până la clasamentul general, însă, vă prezentăm clasamentele pe localități și la nivelul cititorilor din județul Cluj, în cazul siteurilor înscrise la trafic.ro și care oferă date de audiență publice. Se poate observa cu ușurință că TurdaNews are mai mulți cititori decât toate celelalte siteuri la un loc!

TURDA:

1. TurdaNews.net – 23.888 cititori

2. inTurda.ro – 6.841 cititori

3. Ziarul21.ro – 4.675 cititori

4. TurdaLive.ro – 3.109 cititori

5. TurdaManifest.ro – 749 cititori

6. ActualitateaDeArieș.ro – 466 cititori

CÂMPIA TURZII:

1. TurdaNews.net – 7.851 cititori

2. Ziarul21.ro – 2.452 cititori 

3. inTurda.ro – 2.051 cititori

4. TurdaLive.ro – 947 cititori

5. TurdaManifest.ro – 194 cititori

6. ActualitateaDeArieșro – 67 cititori

JUDEȚUL CLUJ:

1. TurdaNews.net – 50.582 cititori

2. inTurda.ro – 12.773 cititori

3. Ziarul21.ro – 10.377 cititori

4. TurdaLive.ro – 5.617 cititori

5. TurdaManifest.ro – 1.246 cititori

6. ActualitateaDeArieș.ro – 698 cititori

Un top al tuturor siteurilor de știri locale poate fi realizat cu ajutorul siteului SimilarWeb.com, site specializat în estimarea destul de exactă a audienței oricărui site, chiar dacă nu-și prezintă datele de audiență la modul public, așa cum procedează unele siteuri locale.

TOP siteuri, după VIZITE ESTIMATE, luna iunie 2016 (conform SimilarWeb.com):

1. TurdaNews.net – 316.200 vizite

2. inTurda.ro – 26.700 vizite

3. Ziarul21.ro – 22.400 vizite

4. TurdaLive.ro – 17.000 vizite 

5. Ziar15Minute.net – 16.700 vizite

6. TurdaInfo.ro – 12.100 vizite

7. Campia-eXpress.ro – 11.300 vizite 

8. AgoraMedia.ro – 6.700 vizite

9. RadioTransilvania.com – 4.400 vizite

10. TurdaManifest.ro – 3.700 vizite

11. InfoAries.ro – 2.900 vizite

12. ActualitateadeArieș.ro – 0 vizite

Un alt indicator relevant/interesant oferit de siteul de analiză a audiențelor, similarweb.com, o reprezintă indicatorul Bounce Rate. Practic, acesta reprezintă ”rata de respingere” a siteului, adică în ce măsură cititorii interacționează cu siteul (bounce rate mai mic) sau îl părăsesc după prima pagină care li s-a afișat (bounce rate mai mare).

Pe de altă parte, un procent mare al bounce rate-ului poate indica un trafic ”umflat” artificial, pe lângă faptul că siteul respectiv nu are cititori fideli. Și în acest caz, TurdaNews are situația cea mai bună, cu un bounce rate de doar 1,48%, în timp ce toate celelalte siteuri depășesc 47%:

turdalive.ro – 47,84%, turdamanifest.ro – 69,21%, campia-expres.ro – 77,03%, turdainfo.ro – 71,11%, radiotransilvania.com – 71,41%, inturda.ro – 74,10%, ziarul21.ro – 76,71%, infoaries.ro – 78,49%,  agoramedia.ro – 79,79%, ziar15minute.net – 82,19%.

TurdaNews este lider autoritar și în ceea ce privește numărul persoanelor care au apreciat paginile de Facebook ale organelor de media locale, având și cei mai mulți fani în plus, comparativ cu luna precedentă.

TOP fani pagini de Facebook:

1. TurdaNews – 22.982 fani

3. inTurda – 6.533 fani

4. Ziarul 21 – 6.130 fani 

5. TurdaLive – 5.599 fani

6. Campia eXpress – 5.193 fani

7. Ziar 15 Minute -3.425 fani

8. Radio Transilvania – 2.682 fani

9. TurdaInfo – 2.038 fani

10. TurdaManifest – 1.371

11. Agora Media – 844 fani

12. InfoArieș – 310 fani

13. Actualitatea de Arieș – 95 fani

TurdaNews mai deține și grupul de pe Facebook intitulat ”TurdaNews”, care are 11.074 membri, fiind cel mai numeros grup local.

Mulțumim tuturor cititorilor noștri!

TurdaNews, siteul local de știri editat de societatea Geflo Media SRL, a împlinit 8 ani de activitate neîntreruptă! Lansat la 1 august 2008, TurdaNews a devenit în scurt timp etalonul a ceea ce înseamnă informația locală rapidă, furnizată cu ajutorul internetului, prin intermediul unui site de știri, cu actualizări aproape pe toată durata zilei, cu targetare clară spre zona de interes a municipiilor Turda – Câmpia Turzii și a zonei rurale aferente.

Au fost 8 ani în care am evoluat împreună, în care ne-am străduit permanent să fim mai buni, să ne depășim propriile performanțe, să oferim cititorilor informații complete, echilibrate, cu profesionalism și o conduită asumată.

Au fost 8 ani în care informarea corectă a publicului a fost mai importantă, 7 ani în care am consolidat profilul unui site de știri profesionist, cu reguli jurnalistice clare și respectate indiferent de situație.

Au fost 8 ani în care am deschis noi drumuri, în care am inovat, în care am luptat pentru principiile democrației, în care am distribuit informații din toate domeniile de interes, în care am investit în calitatea informațiilor, în care am oferit cititorilor informație completată cu fotografii sau secvențe video.

Au fost 8 ani în care am construit și ne-am dezvoltat, în care am acumulat experiență și am reușit să facem din TurdaNews cel mai important brand local în ceea ce privește informația, studiile de audiență plasându-ne pe locul 1, la mare distanță de orice alt organ de media local.

Au fost 8 ani în care am construit o rețetă de succes, în care am îmbinat informarea corectă și completă a publicului, cu construirea unei afaceri solide, puternice, stabile, care să nu depindă de conjuncturi și nici să nu fie pusă în genunchi la primul gest al potentaților locali care, nu de puține ori, ne-ar fi dorit dispăruți.

Au fost 8 ani în care am dezvoltat un parteneriat solid cu cititorii, care nu de puține ori ne-au fost colaboratori foarte buni în demersul jurnalistic, oferindu-ne informații, ponturi, fotografii sau chiar înregistrări video, care meritau să ajungă la publicul larg.

Au fost 8 ani în care am stabilit colaborări fructuoase cu mediul de afaceri local, cu cei care au încercat să-și dezvolte business-ul sau să-și creeze o imagine bine conturată, cu ajutorul accesului la cel mai important public din zona Turda – Câmpia Turzii, atât din punct de vedere numeric, cât și al încadrărilor sociologice de specialitate.

Au fost 8 ani în care am muncit pe brânci, în care ne-am sacrificat adeseori, în care am construit, pas cu pas, cu răbdare și determinare, respectându-ne cititorii, respectându-ne partenerii, respectându-i pe toți aceia cu care am intrat în contact, dar respectându-ne și munca de jurnaliști.

Au fost 8 ani în care am demonstrat că putem, că vrem și că știm.

Au fost 8 ani în care TurdaNews a ajuns, încet dar sigur, să pătrundă în casele dumneavoastră, să fie pe buzele tuturor, să fie singurul organ de media local citat adeseori în presa națională sau regională, să fie prima sursă de informație locală, dimineața la o cafea, consultând ultimele noutăți pe telefonul mobil, angrenat în diverse alte activități în cursul zilei sau spre seară, evaluând informațiile publicate peste zi.

Au fost 8 ani în care am publicat investigații, dezvăluiri și analize în exclusivitate, în care ne-am asumat riscuri, în care nu am ezitat să punem informarea publicului mai presus de posibilele repercusiuni, indiferent de ce natura lor, păstrându-ne demnitatea și câștigând aprecierea oamenilor.

Au fost 8 ani în care am reușit să schimbăm mentalități, în care am contribuit la îndreptarea unor lucruri, în care ne-am implicat și am sprijinit adeseori campanii, fapte sau persoane, angrenate în bunul mers al societății și îmbunătățirea calității vieții.

Au fost 8 ani în care am făcut și greșeli, însă am știut întotdeauna să ne corectăm, să evoluăm, să ne perfecționăm, conștienți că nu suntem perfecți, dar putem fi perfectibili.

Au fost 8 ani în care nu ne-a fost ușor, în care am avut și nopți nedormite, dar și diverse alte sacrificii făcute în slujba jurnalismului de calitate, în care am strâns din dinți pentru a merge mai departe, aproape cu încăpățânare, în care am învățat că tot ceea ce nu ne doboară, ne face mai puternici.

Au fost 8 ani în care am colaborat cu mulți colegi jurnaliști, în care le-am împărtășit din experiența noastră sau chiar i-am ajutat să descifreze tainele jurnalismului.

Iar pentru toți acești 8 ani în care ne-ați fost alături, într-un număr tot mai mare de la an la an, VĂ MULȚUMIM!

La Mulți Ani, TurdaNews! La Mulți Ani echipei TurdaNews – Daciana Derda, Gelu Florea, Eugen Pop și Florin Crișan!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: