Live Video
 

Peste 1.000 de contestații au depus elevii clujeni la bacalaureat

La nivel naţional, peste 42.000 de contestaţii au fost înregistrate în urma afişării primelor rezultate la examenul de bacalaureat, cele mai multe, respectiv 18.616 fiind depuse la proba de Limba şi Literatura Română, au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei. În judeţul Cluj au fost depuse 1.037 de contestaţii.

 

Începând de joi până duminică, profesorii vor recorecta lucrările, astfel încât pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale la Bacalaureat. Rata de promovare din acest an de la examenul de bacalaureat este de 71,4 %, cu cinci procente mai mare faţă de anul trecut, când 66,4% dintre elevi au luat notă de trecere.

La nivel naţional au fost 97 de medii de 10, cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti şi Cluj, cu câte nouă medii, iar Bihor şi Iaşi au câte opt medii maxime.

Conform rezultatelor, Clujul a avut o rată de promovabilitate puțin mai scăzută față de anul trecut, însă lucrurile se pot schimba după soluționarea contestațiilor. Totodată, la nivelul județului au fost și 9 elevi care au obținut media 10.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Luni, 26 februarie, ora 13.00:

Conferință de presă primarul Dorin Lojigan (Câmpia Turzii).

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...