m install
petlinii
nello construct

Au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat

floris

În această dimineață a avut loc prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie 2017. Examenul scris la limba și literatura română a început la ora 9:00 și a durat 3 ore.

 

Subiectele au fost diferite, în funcție de profilul absolvit de elev, uman sau real.

La profilul real, elevii au primit la subiectul 1, un fragment din poezia „Alt cântec”, unde au avut de răspuns la nouă întrebări. La subiectul 2, cerința a fost un text argumentativ 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă. Iar la subiectul 3, un eseu în care să se prezinte particularități de construcție a unui personaj dintr-o operă scrisă de Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu.

La profilul uman, conform europa.fm, la primul subiect elevii au avut de analizat o poezie scrisă de Ion Voinea. La subiectul 2, cerința a fost realizarea unui text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică. Iar la ultimul subiect, elevii au avut de scris un eseu în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

Bacalaureatul continuă mâine (27.06) cu proba scrisă la limba și literatura maternă, iar în 28 iunie este programată proba obligatorie a profilului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: