m install
petlinii
nello construct

Șase șefi de promoție la Școala „Teodor Murășanu” Turda (Foto + Video)

floris

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”, organizează anual în luna iunie ceremonia de absolvire pentru elevii claselor a VIII-a. Anul școlar 2017 aduce cu sine un nou eveniment, care marchează absolvirea școlii gimnaziale a elevilor din clasa a VIII a și intrarea lor în comunitatea de liceeni.

 

Într-o locație deosebită, Teatrul „Aureliu Manea”, în prezența unor personalități, cadre didactice și părinți, absolvenții s-au bucurat în această dimineață de spiritul solemn al ceremoniei de absolvire.

Maestrul de ceremonie a fost directorul unității de învățământ, Gianina Matei, printre invitați numărându-se și consilierii locali Iulia Sămărtinean și Paul Năstase, dar și reprezentantul părinților de la Teodor Murășanu – Bordea Daniel.

Momentele speciale nu au fost puține la număr, de la intonarea celebrului Gaudeamus, premierea șefilor de promoție și a elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare, înmânarea cheii- practic schimbul între generații de la elevii claselor a VIII, spre colegii lor mai mici din clasa a VIIa, mesajul absolvenților, toate au stârnit un val de emoție și bucurie pentru cei prezenți în sala de spectacol a Teatrului Aureliu Manea.

„A învăța, a forma, a ridica  ființa umană pe  înalte culmi ale raţiunii, a înzestra prin diferite mijloace individul cu importante valori morale, iar nu în ultimul rând, a crea modele în scopul corectării principiilor unei societăţi, sunt câteva dintre obiectivele educaţiei.

Cred cu tărie că drumul spre succes, cheia către acesta este o educaţie bună. Deţinând această comoară, în zilele noastre, suntem cu adevărat stăpânii propriilor destinei. Educaţia este cel mai sigur mod de a aduce schimbarea în societate , este o fereastră deschisă spre un viitor cert. Educaţia te mobilizează să reacţionezi, să evoluezi de la statutul de novice, la cel de iniţiat. Rolul decisiv în educarea copiilor îl are şi l-a avut dintotdeauna ŞCOALA.

Îndemnul meu, în calitate de profesor și director, este să preţuiţi şcoala pentru a preţui educaţia pe care sunteţi dispuşi să o primiţi. Toţi preţuim ceva. Şi adesea descoperim că viaţa noastră gravitează în mod natural către ceea ce e mai important pentru noi. …..​În acest context de sărbătoare şi bilanţ putem afirma cu toată convingerea că avem în spate o impresionantă muncă şi efort concentrat: am visat, apoi am proiectat, ne-am făcut griji, ne-am luptat, dar, în majoritatea cazurilor am izbândit….” transmite directorul Gianina Matei.

Așa cum am menționat anterior, Școala Teodor Murășanu a avut în acest an șase șefi de promoție, aceștia și-au definitivat studiile cu media 10, fiind un exemplu pe generațiile care vor urma. Este vorba despre: Ioana Baraș, Viviana Dragoste, Maria Gruian, Diana Ghișa, Maria Stoica, Andrei Suciu. 

Iată și lista premianților:

Premii clasa a 8 A

Premiul I  – Viviana Dragoste

Premiul al II-lea – Andrei Oarga

Premiul al III-lea- Bianca Turdean

Mentiune – Daiana Soporan Hadarean

Mentiune – Alexandru Mic

Mentiune – Andrada Popa

Mentiune – Lavinia Dragoste

Mentiune – Valentina Chirila

Mentiune – Diana Cocan

Mentiune – Ana Maria Ciotoi

Mentiune – Andrei Trif

Mentiune – Joshua Faur

Lista premiantilor clasa a 8a B

Premiul I  – Andreea Bulgar, Diana Ghisa, Maria Gruian, Maria Stoica, Andrei Suciu

​Premiul al II-lea – Dragos Pop

​Premiul al III-lea- Serban Farcas

​Mentiune – Ruxandra Popa

​Mentiune – Rebeka Nemethi

​Mentiune – Yasmina Rustem

​Mentiune – Mihaela Timiser

​Mentiune – Antoniu Vlazan

​Mentiune – Georgiana Neagu

​Mentiune – Andrei Balmos

​Mentiune – Evelina Birla

Situatia premiilor la clasa a VIII-a C:

Premiul I: Baras Ioana

Premiul II: Mocan Diana Cristina

Premiul III : Masca Andreea Cristina

Mentiuni: Borza Ana – Maria, Crisan Catalin, Sin Florina Mariana, Cristurean Dara-Izabella, Chis Alexandra Elena, Chereches Bianca Ioana si  Nagyosi Gheorghe Alexandru.

Nu au fost uitați nici elevii cu rezultate deosebite la concursurile școlare:

Ioana Baras – mentiune faza pe judet limba romana

Andrei Suciu – mentiune la limba engleza

Maria Gruian – mențiune la olimpida de Științe Juniori

Mențiune pentru concursul de reviste școlare, Revista ,,Noi” – elevii din clasa a VIII- a care au facut parte din redactie sunt: Andrei Oarga, Daiana Soporan Hadarean.

Calificari la etapa județeana a concursurilor scolare: Rebeca Nemethi  olimpiada de geografie, Viviana Dragoste la limba romana, Maria Gruian la limba engleza.

Calificări: Andreea Bulgar la olimpiada de Științe Juniori.

În total au fost 64 de absolvenți care din toamnă trec la o nouă etapă a existenței lor.

„Şcoala nu vă deschide doar porţile către educaţie, ci şi pe cele ale minţii: către colegi, către profesori, către idei. Şcoala vă deschide şi porţile sufletului: pentru admiraţie, regret, iubire, datorie şi răsplată. Aţi primit ca moştenire poziţia verticală, mândria şi cutezanţa, puterea de a gândi şi de a acţiona în numele vostru. Veţi întâlni oameni pe care-i veţi uita. Veţi uita oamenii cu care v-aţi intâlnit, dar niciodată sa nu va uitaţi prietenii, colegii, profesorii….Vă dorim să fiţi puternici, să înfruntaţi cu curaj furtunile şi să arătaţi lumii că sunteţi construiţi pentru a fi cei mai buni. Avem încredere în voi şi ştim că veţi reuşi în tot ceea ce v-aţi propus” concluzionează directorul, Gianina Matei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: