marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Învăţământ profesional dual la nivelul judeţului Cluj

zamblau eugen

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a organizat  o întâlnire pe tema înfiinţării învăţământului profesional dual la nivelul judeţului Cluj.

La discuţie au mai participat subprefectul judeţului, Dan Codrean, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, directorul Liceului tehnologic Aurel Vlaicu, preşedintele Clubului de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord, şi reprezentanţi ai unor companii din judeţul Cluj interesate în susţinerea şi anjagarea tinerilor care urmează să fie pregătiţi în învăţământul profesional – Robert Bosch, Napomar, FSA şi Electromecanica.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a susţinut că învăţământul profesional în sistem dual reprezintă în momentul de faţă cea mai bună modalitate de instruire practică, acest sistem fiind pârghia care face legătura dintre activitatea economică şi procesul de instruire. De asemenea, răspunde nevoilor agenţilor economici, prin adaptarea ofertei educaţionale la nevoile acestora.

Şcolile profesionale în sistem dual reprezintă o soluţie pentru reducerea ratei şomajului în rândul tinerilor, astfel că elevii au şansa de a obţine un contract cu un agent economic care poate garanta un viitor loc de muncă după terminarea şcolii profesionale.

Ludger Thol, preşedintele Clubului de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord, a declarat că interesul în rândul oamenilor de afaceri pe care îi reprezintă este mare, iar resursa umană calificată este cel mai important lucru într-o companie.

Reprezentanţii companiei Robert BOSCH SRL, prin managerul general Kaschek Konrad, şi-au anunţat susţinerea financiară a proiectului prin planificarea în buget a susţinerii unui număr de 10 burse pentru elevi. Totodată, pentru a face propunerea mai atractivă, compania germană este dispusă să îi şcolarizeze pe elevi la practică şi în alte fabrici Bosch din Europa. În acest fel şi părinţii vor avea siguranţă că pregătirea profesională a copiilor este recunoscută la nivel european.

În prezent, Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu are deja oferte pentru 10 burse asigurate pentru anul şcolar 2013-2014 şi poate asigura pregătirea în meseria lăcătuşi mecanici şi electronişti aparate şi echipamente.

La finalul întâlnirii toţi cei prezenţi au fost de acord ca săptămânal un grup de lucru să aibă discuţii la Instituţia Prefectului pentru ca odată cu începerea anului şcolar 2014 – 2015, Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu să fie primul din judeţul Cluj cu şcoală profesională de tip dual.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2