m install
petlinii
nello construct

Trei clase de profesională, la Turda, din anul şcolar 2014/2015!

floris

Anul şcolar 2014/2015 aduce reînfiinţarea şcolilor profesionale, după ce Ministerul educaţiei a decis să reînfiinţeze aceste clase de pregătire profesională, cu durata de 3 ani.

La Colegiul Tehnic va fi înfiinţată o clasă de 28 de elevi, absolvenţi ai celor 8 clase, care se vor specializa în meseria de mecanic auto. O astfel de clasă, cu aceeaşi specializare, există şi la nivelul clasei a X-a, în prezent.

La Colegiul Tehnic "Dr. Ioan Raţiu" va exista tot o clasă cu 28 de locuri, elevii specializându-se în domeniul serviciilor, respectiv chelner, ospătar sau vânzător alimentaţie publică.

O altă clasă, tot de 28 de locuri, este prevăzută la Colegiul "Emil Negruţiu", unde specializarea va fi de brutar-patiser.

Firmele interesate de efectuarea practicii vor oferi elevilor condiţiile necesare efectuării acesteia, dar şi burse lunare de câte 200 de lei.

În perioada 7-11 aprilie, unităţile de învăţământ care vor deţine clase la şcoala profesională, vor organiza "Săptămâna meseriilor", în cadrul căreia cei interesaţi pot afla informaţii suplimentare despre învăţământul profesional şi avantajele acestuia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: