m install
petlinii
nello construct

Noi scumpiri la carburanţi, energie şi gaze!

zamblau eugen
floris

Se anunţă noi creşteri de preţuri la carburanţi, energie şi gaze. Dacă benzina şi motorina ar urma să se scumpească la sfârşitul acestei luni, curentul electric şi gazele naturale vor avea tarife mai mari de anul viitor.

 

Până la sfârşitul acestei luni, benzina şi motorina se vor scumpi cu cel putin 4% faţă de preţurile actuale. Este estimarea specialiştilor pe baza cotaţiilor petrolului pe bursele internaţionale şi a deprecierii leului în faţa dolarului american, moneda în care se tranzacţionează ţiţeiul, scrie digi24.ro.

În ceea ce priveşte energia şi gazele naturale, estimările se regăsesc într-un raport ANRE. Preţul energiei electrice ar urma să crească cu circa 1,5% la clienții finali, de la 1 ianuarie 2018. Cauza este majorarea costurilor energiei cumpărate de Transelectrica cu energia suplimentară necesară asigurării siguranței în funcționare a sistemului energetic național, în momentele în care producția nu face față consumului.

Potrivit ANRE, la gazele naturale, prețurile en-gros de achiziție a acestora de către furnizori de la producători pe bursa de gaze, pentru perioada de livrare noiembrie 2017 – martie 2018, ajung până la 78 lei/MWh, fiind astfel și cu peste 20% mai mari comparativ cu prețul engros de achiziție inclus în tarifele la gaze în vigoare la finalul lunii octombrie 2017, de 64,67 lei/MWh.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: