marian morar
m install
nello construct

Sonaca își deschide oficial fabrica din Moldovenești

zamblau eugen
floris

Compania belgiană Sonaca își va inaugura oficial fabrica ridicată în comuna Moldovenești, județul Cluj. Inaugurarea va avea loc în data de 10 martie, de la ora 12.30.

La ceremonia oficială au confirmat prezența domnii Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, secretarii de stat Ilan Harry Laufer de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Enache Jiru de la Ministerul Finanțelor Publice, precum și Excelența Sa Thomas Baekelandt, ambasadorul Belgiei în România.

Construcția fabricii din Moldovenești a durat 18 luni, iar primele linii de producție au fost puse în funcțiune la jumătatea lunii septembrie 2016. În prezent, fabrica are 30 de angajați, iar numărul lor va crește până la 200 în anii următori.

Investiția realizată de compania Sonaca Aerospace Transilvania SRL a fost posibilă datorită ajutorului de stat oferit de Guvernul României, în valoare de 24,1 de milioane de lei (5,4 milioane de euro). Valoarea totală a investiției este de 52 de milioane de lei (11,8 milioane de euro).

De asemenea, compania a beneficiat de sprijinul echipei InvestRomania care a oferit asistență pe parcursul derulării acestui proiect.

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locală a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, producția, ansamblarea și testarea de structuri și sisteme destinate industriei aerospațiale, destinate uzului civil și/sau militar. Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Sediul principal al Sonaca se află în Gosselies, Belgia. Grupul belgian mai deține unități de producție în România, China, Canada și Brazilia.

Mai multe informații puteți găsi pe www.sonaca.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: