m install
petlinii
nello construct

Casele de marcat vor fi conectate, obligatoriu, la Fisc

floris

Ministerul Finanțelor Publice pregăteşte schimbarea caselor de marcat cu unele cu jurnal electronic, prin care să fie transmise date fiscale în regim online către sistemul informatic ANAF. Noua procedură întră în vigoare în 2018, iar până atunci a fost stabilit calendar cu etape pentru operatorii economici.

“Pentru ca activitatea operatorilor economici să nu fie perturbată, aceştia urmează să se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale etapizat, până la data de 1 noiembrie 2017”, transmite ministerul.
Marii contribuabili vor fi obligaţi să utilizeze noile aparate începând cu data de 1 aprilie 2017 (termen decalat faţă de 1 octombrie 2016, stabilit în proiectele anterioare).
De la 1 iulie 2017 le revine această obligaţie şi contribuabililor mijlocii (termen decalat faţă de 1 ianuarie 2017).
Contribuabilii mici vor fi obligaţi să folosească astfel de aparate începând cu data de 1 noiembrie 2017 (termen decalat faţă de 1 mai 2017).
Comercianţii sunt obligaţi să achiziţioneze, până la data limită, o casă de marcat cu jurnal electronic care costă între 500 şi 1.000 de lei, potrivit datelor afişate pe site-urile de comerţ online. Fiscul va acorda comercianţilor o deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat şi pentru programul electronic, acestea fiind estimate la 40-60 de euro/echipament.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda