marian morar
m install
nello construct

Balanță economică pozitivă la Compania de Apă Arieș: Managementul performant dă roade!

zamblau eugen

Conducerea Companiei de Apă Arieș a organizat astăzi o conferință de presă în care au fost prezentate date privind situația economică a societății, stadiul de implementare al proiectelor europene, dar și intențiile de viitor privind serviciile oferite populației.

Directorul general al CAA, a ținut să „închidă gura cârcotașilor” afirmând că societatea nu s-a împrumutat să plătească salariile angajaților, ba mai multe este pe profit și încă unul considerabil luând în calcul datele prezentate.

„În ultimii 3 ani Compania de Apă Arieș a evoluat și s-a dezvoltat semnificativ iar acest lucru este evidențiat de cifre. Evoluția acestei societăți nu ar fi fost posibilă fără un management performant care a generat  rezultate financiare solide, investiții masive și creșteri stabile pe termen lung. Compania de Apă Arieș a derulat și derulează o serie de proiecte majore de investiții care vizează oferirea unui serviciu de o calitate ireproșabilă pentru consumatorii din arealul deservit. Aceste investiții au, de asemenea, și o componentă importantă care vizează protejarea mediului înconjurător” transmite Matei Cristian.

În cifre, pentru anul 2012 profitul net al companiei era de 108.977 lei, 166.169  lei pe 2013, în 2014 a crescut considerabil la 458.482 lei, anul trecut s-a înregistrat un profit de 456.461 lei iar pentru acest an este preconizată suma de 480.000 lei.

Cifra de afaceri a crescut din 2012 de la suma de 17,6 milioane lei, ca să ajungă în acest an la 24,1 milioane lei. Creșteri substanțiale s-au înregistrat și la venituri și exploatare, profit din exploatare etc.

Au fost prezentate cu această ocazie și proiectele europene: „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă  și apă uzată  în regiunea Turda-Câmpia Turzii” POS Mediu I  2007-2013, proiect derulat  de Compania de Apă Arieș  a avut o valoare de 79,9 milioane de euro la contractare.  Acest proiect este finalizat în procent de 99.92%  iar Compania de Apă Arieș este singurul operator de servicii de apă şi canalizare cu un asemenea grad de realizare a investiţiilor.

În cursul anului 2014 Compania de Apă Arieş a efectuat demersuri susţinute pe langă AM POS Mediu astfel încât să utilizeze o parte din economiile realizate în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii”. Economiile rezultate în urma implementării măsurilor programate pentru perioada 2013 – 2015  au fost accesate prin intermediul proiectului “Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda” valoarea aplicaţiei de finanţare fiind de aproximativ 6 milioane euro.  

Pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii în perioada 2014-2020

Compania de Apă Arieș se numără printre primii operatori de apă din țară care demarează un nou proiect major de investiții, având ca principală sursă de finanțare Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta va permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, conducând la o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite întregii populații deservite.  În urma implementării, prin investiţiile în infrastructura de apă, se vor îndeplini cerinţele privind calitatea apei potabile, gradul de acoperire cu servicii de apă potabilă va fi de 100 % în toată zona deservită. Investiția preconizată în acest sens se ridică la peste 158,5 milioane de euro + TVA.

În anul 2013 CAA avea corecții financiare  în valoare de 7.861.456,14 RON. În ultimii 2 ani s-au recuperat corecții financiare în valoare de 3.510.026,97 RON  S-au achitat 1,2 milioane din cei 1,7 milioane RON sume neeligibile la stația de epurare (asigurări). De asemenea, exista o creanță certă în valoare de 365.766.36  RON către Electrica 

De asemenea, în anul 2013 existau 1,7 milioane RON sume neeligibile la stația de epurare (asigurări). Au fost achitate creanțele în valoare de 365.766.36 RON către Electrica si s-au achitat primele de vacanță în valoare de 295.688 RON către angajati.

„Un fapt extrem de important, în 21 Martie 2016 la POS Mediu, printr-un efort comun al ARA, AM Pos Mediu și CAA, am reușit să obținem recunoașterea a 4.016.715,49 RON din contribuția noastră drept eligibile. În acest sens am trimis, în data de 22 martie, aplicația de finanțare în limba engleză revizuită (aferentă POS1) către AM POS Mediu și Comisia Europeană. Astfel, sunt toate premisele ca până  cel tarziu la finalul lunii iunie 2016 să obținem prin decizia Comisiei suma menționată anterior” mai informează directorul general al CAA, Matei Cristian.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2