marian morar
m install
nello construct

Ultimele abuzuri ale lui Radu Nechita: cum şi-a pregătit plecarea de la SC Domeniul Public Turda SA!

zamblau eugen

În timp ce alte organe de media locale şi alţi colegi jurnalişti au refuzat, pur şi simplu, să abordeze subiectul „Radu Nechita” şi mai ales abuzurile pe care le-a săvârşit la SC Domeniul Public Turda SA, ba chiar reproşându-ne nouă că am făcut acele dezvăluiri care au condus la demisia ex-directorului Radu Nechita, TurdaNews continuă seria dezvăluirilor privind neregulile săvârşite de Radu Nechita.

De data aceasta, vom face referire la modul în care şi-a pregătit plecarea de la SC Domeniul Public Turda SA.

Radu Nechita a subminat interesele SC Domeniul Public Turda SA!

Conform informaţiilor pe care le deţinem, în ultimele sale zile de directorat, mai precis în luna august 2011, Radu Nechita a „binecuvântat” un contract dubios cu una dintre societăţile omului de afaceri Ioan Bene. Este vorba de Panpetrol. Este vorba de un contract de închiriere a staţiei de asfalt a societăţii Domeniul Public Turda SA. Adică, exact „punctul forte” al societăţii turdene, al cărei acţionar unic este Consiliul Local Turda! Am folosit expresia „binecuvântat”, pentru că Radu Nechita a încercat să nu se implice direct, punând o altă persoană să semneze acest contract, deşi astfel de „colaborări” intră în sfera sa de atribuţii.

Contractul este dubios, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, fiind vorba de un contract de închiriere al staţiei de asfalt, ar fi trebuit ca baza să fie predată celui care a închiriat-o. În realitate, însă, nu s-a întâmplat aşa! Cei care lucrează la bază sunt angajaţii SC Domeniul Public Turda SA (deci, „economie” pentru Panpetrol/Ben Ben cu salariile). În al doilea rând, relaţia este şi mai ciudată pentru că Panpetrol furnizează materia primă pentru staţia de asfaltare, materie primă pe care SC Domeniul Public Turda SA o plăteşte! Apoi, în momentul în care mixtura asfaltică este produsă, ea este livrată explusiv către Panpetrol. Însă, tariful de facturare este mai mic, în medie, cu circa 80-100 de lei pe tonă!

Ghici unde a mers Nechita „director de producţie”!

Probabil, dacă „facilităţile” menţionate mai sus erau realizate „pur şi simplu”, exista şi varianta că Radu Nechita este un prost manager. Că, oricum, nu era prima dată când „demonstra” asta! Însă, când la câteva zile de la momentul în care i-a pus pe tavă societăţii Panpetrol staţia de producţie a mixturii asfaltice, Radu Nechita ajunge director de producţie tocmai la societatea respectivă, parcă ar trebui ridicate unele semne de întrebare, nu?!

Pentru că, orice om cu capul pe umeri şi poate da seama că între „facilităţile” oferite de Radu Nechita societăţii respective şi „transferul” său în funcţia de director de producţie al acelei societăţi, după ce lucrurile s-au „împuţit” la SC Domeniul Public Turda SA, există o legătură evidentă! Legătură care ar putea intra în categoria faptelor de corupţie, având în vedere că Radu Nechita a fost directorul unei societăţi al cărei capital era deţinut în totalitate de Consiliul Local Turda.

De ce nu şi-a făcut Nechita publică declaraţia de avere?!

Conform legislaţiei în vigoare, Radu Nechita avea obligaţia să-şi prezinte declaraţia de avere. Atât pe durata când s-a aflat în fruntea societăţii Domeniul Public Turda SA, cât şi la momentul plecării din societate, după ce şi-a prezentat demisia, fără însă a prezenta un raport al situaţiei de la societate. Nu de alta, dar există informaţii că ar fi lăsat societatea cu datorii, cu credite şi cu imobile gajate, cu bilete la ordin semnate în ultimele zile de directorat. Asta pe lângă faptul că, practic, a cedat staţia de asfalt în care s-au investit miliarde de lei vechi!

Însă, fostul director al SC Domeniul Public Turda SA nu şi-a prezentat niciodată această declaraţie de avere. Probabil, ştie de ce!

Interesele sunt mari, iar protejarea lui Radu Nechita nu e întâmplătoare!

Conform informaţiilor pe care le deţinem, Radu Nechita face parte dintr-o grupare structurată până la vârful administraţiei judeţene. Deloc întâmplător, firma Panpetrol a fost implicată în ultimii ani în diverse scandaluri privind excavarea unor terenuri fără autorizaţie şi chiar a unor terenuri care nu-i aparţin! de notorietate este cazul din comuna Mihai Viteazu, unde Panpetrol a intrat pe terenul comunei, fără a solicita vreun acord şi a procedat la exploatarea terenului! Plângerile penale şi reclamaţiile făcute de administraţia locală s-au dovedit a fi zadarnice! O amendă insignifiantă de 1.000 de lei din partea Consiliului Judeţean a fost singura „pedeapsă”!

Închipuiţi-vă că, după ce se foloseşte de materia primă în stil haiducesc (fără prea multe costuri), panpetrol a pus acum mâna şi pe staţia de asfalt a societăţii Domeniul Public Turda SA, datorită fostului director Radu Nechita. Astfel, societatea nu va avea concurenţă pe piaţa asfaltărilor, datorită faptului că neavnd cheltuieli mari (sau o parte dintre ele fiind preluate de terţi, cum e cazul SC Domeniul Public Turda SA), va putea oferta preţuri mici la licitaţiile la care va participa. Şi nu sunt deloc puţine!

Cum l-a „sabotat” Nechita pe Ştefănie!

Contractul încheiat cu Panpetrol dezvăluie o acţiune mai puţin cunoscută în cazul lui Nechita: „sabotarea” administraţiei locale turdene! De ce?! Pentru că, în prezent, preţul la mixtura asfaltică (furnizată către Panpetrol) este mai mic decât cel pe care societatea Domeniul Public Turda SA îl percepea Primăriei Turda, pentru asfaltarea unor străzi! Cum Primăria a plătit circa 6 milioane de euro pentru asfaltarea unor străzi, lucrare executată de SC Domeniul Public Turda SA, rezultă că lucrările executate au fost mai puţine decât cele care s-ar fi putut executa la un preţ pe care Nechita l-a fixat pentru Panpetrol. Însă, Primăria nu-i Panpetrol, e drept!

Conform informaţiilor pe care le avem, administraţia locală va efectua un audit la societate, pentru a descoperi situaţia reală în care se află. Nu este exclus ca să iasă la iveală alte nereguli, care să se adauge celor deja existente în dosarul penal aflat în sertarul procurorilor clujeni!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2