m install
petlinii
nello construct

Un om de afaceri din Viișoara a fost săltat cu mascații! Vezi ce acuzații i se aduc! (video)

floris

Poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Au fost efectuate percheziţii la două domicilii şi la două sedii sociale, situate pe raza municipiului Câmpia Turzii şi a localităţii Viişoara.

Este vorba de omul de afaceri Lucian Tothăzan.

La data de 31 iulie a.c., în urma activităţilor de cercetare penală şi a actelor procedurale întocmite într-o cauză care vizează comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, un bărbat de 32 de ani, din Viişoara, a fost reţinut 24 de ore.

Acesta, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, urmează să fie prezentat unităţii de parchet, competentă să decidă cu privire la măsurile legale care se impun a fi luate.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, în acestă dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj au efectuat 4 percheziţii, la două domicilii şi la două sedii sociale situate pe raza municipiului Câmpia Turzii şi a localităţii Viişoara.

Activităţile au vizat o persoană fizică şi două persoane juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. S-au avut în vedere circuite fictive create în perioada 2011- 2014, în scopul efectuării unor tranzacţii nereale cu utilaje agricole.

În fapt, din cercetări reiese că s-ar fi furnizat facturi fiscale fictive pentru a fi înregistrate în contabilitatea mai multor societăţii comerciale, cu scopul ca acestea din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor fiscale. Aceste operaţiuni erau achitate cu bani datoraţi bugetului consolidat al statului.

Sumelor de bani, tranzacţionate prin diferite conturi ale unor societăţi comerciale şi provenite, în principal, din infracţiuni de evaziune fiscală, li se ascundea originea ilicită. Astfel disimulate, sumele de bani erau reintroduse în circuitul civil.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata impozitului pe profit şi a TVA-ului, este de peste 3.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţişti au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile, carduri bancare, ştampile şi tehnică de calcul.

La începutul lunii februarie, în aceeaşi cauză, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, a fost reţinut 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind vizate tranzacţii fictive efectuate prin intermediul a peste 50 de societăţi comerciale. Faţă de acesta, instanţa a luat măsura controlului judiciar.

În acţiune au fost agrenaţi 30 de poliţişti din cadrul structurii de investigare a fraudelor, poliţişti criminalişti, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: