Live Video
 

"Cultura română la ceas aniversitar", un eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu!

În săptămâna culturii naționale, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Serviciul de Cultură, a desfăşurat evenimentul intitulat „Cultura română la ceas aniversar”!

 

Programul a inclus o alocuțiune din partea primarului, Dorin Nicolae Lojigan și o prelegere despre însemnătatea Zilei Culturii Române susținută de profesorul Dan Istrate.

De asemenea, au fost prezentate eseuri despre viața și opera poetului Mihai Eminescu. Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, pregătiți de doamnele învățătoare Elena Brănescu, Lidia Poporan și Lenuța Banea, au recitat poeziile scriitorului național în aplauzele celor prezenţi.

Poetul turdean, Călin Pop a recitat audienței unele dintre cele mai apreciate capodopere literare ale geniului eminescian. Spre final, cei prezenţi s-au putut delecta cu un recital de cântece pe versurile poetului național, în interpretarea elevilor de la Clubul Copiilor, pregătiți de doamna profesor, Mariana Soporan.

Evocarea marelui  poet, în săptămâna nașterii sale, a devenit un obicei pentru administrația locală din Câmpia Turzii, dar și un prilej în care să evidențiem valorile culturii locale, prin intermediul acestor evenimente.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Luni, 26 februarie, ora 13.00:

Conferință de presă primarul Dorin Lojigan (Câmpia Turzii).

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...