marian morar
m install
nello construct

Teatru pe drumul sării: Pictorul Cornel Vana și-a prezentat expoziția ”Nedespărțit de vară și vis” (VIDEO)

zamblau eugen

Festivalul de teatru și arte performative, care s-a desfășurat în aceste zile la Turda, finalul fiind programat în această seară cu ”duelul” Caramitru – Mălăele, a programat și o expoziție de pictură semnată de Cornel Vana, intitulată ”Nedespărțit de vară și vis”.

 

Artistul nonconformist a făcut și un ”experiment”, anunțându-l pe cel care trebuia să-i prezinte expoziția, Mircea Rus – președintele Asociației Artiștilor Platici Cluj, că nu mai trebuie să vină și netrimițând vreo invitație cuiva, de a fi prezent la vernisajul expoziției sale, susținând că ”am vrut să fiu doar eu cu Narcisa Pintea” (n.r. directorul Teatrului ”Aureliu Manea” Turda).

Numai că, a avut plăcuta surpriză ca la vernisajul expoziției sale, care a avut loc sâmbătă seara, în foaierul teatrului turdean, să fie prezenți mai mulți iubitori ai artei, printre care s-a aflat inclusiv primarul Cristian Matei, care a recunoscut că soția sa, Dorina, i-a făcut ”program” pentru acest eveniment. Cristian Matei a relatat și un episod mai puțin știut, privind relația sa cu pictorul Cornel Vana, care l-ar fi evitat mult timp, pe ideea că ar fi o persoană inabordabilă, însă ulterior a descoperit că este un ”om cu suflet”, care sprijină artiștii și arta.

La vernisajul expoziției a fost prezent și poetul Horia Muntenuș, care a avut cuvinte de laudă la adresa lui Cornel vana, considerându-l un pictor faimos, de succes.

Profitând de prezența primarului Cristian Matei, pictorul Cornel Vana i-a lansat acestuia o provocare: să facă demersurile necesare pentru ca la centrul Tristic din localitate să fie promovați artiștii locali, pentru că Turda are cu se se mândri din acest punct de vedere.

Vezi mai jos un scurt reportaj video realizat la vernisajul expoziției:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2