m install
petlinii
nello construct

26.436 de persoane din Turda sunt abonate la serviciile de salubritate

floris

SC Prival Ecologic Servis SA Turda a prezentat o informare privind numărul de contracte și populația care beneficiază de prestarea serviciului de salubritate, pe raza municipiului Turda. Conform acestor date, valabile la 25 mai 2018, numărul total de persoane abonate se ridică la 26.436.

 

La data menționată, existau 7.394 de contracte individuale, 226 de contracte încheiate cu asociații de proprietari și 932 de contracte cu societăți comerciale.

Dintre acestea, 1.999 de contracte individuale (27%) au fost încheiate în urma HCL 360/26.10.2018 (care impune obligativitatea încheierii unui contract de salubritate, în caz contrar urmând să fie aplicată o taxă de salubritate a cărui valoare este cel puțin dublă, comparativ cu abonamentul), la care se mai adaugă și 183 de contracte (20%) cu agenți economici. Practic, după adoptarea hotărârii Consiliului Local Turda, menționată anterior, numpărul persoanelor abonate a crescut cu 2.600.

SC Prival Ecologic Servis SA colectează 841 tone/lună de deșeuri din gospodăriile individuale, iar de la societăți comerciale și industrie se colectează 248,6 tone/lună. valoarea deșeurilor este diminuată cu circa 110 tone/lună, comparativ cu perioada anterioară, și datorită activității de reciclare pe care o desfășoară societățile Greentech, Biți Tâmplărie, Sergent Paper, Marco Plast și Remat Invest pe raza localității.

Aplicarea prevederilor HCL 360/26.10.2017 va intra în vigoare de la 1 iulie 2018 (inițial, termenul era de 1 ianuarie 2018, însă a fost amânat, pentru punerea la punct a bazelor de date), dată de la care persoanele care nu dețin un contract încheiat cu societatea de salubritate, vor fi nevoite să plătească taxa de salubritate.

Conform HCL-ului menționat, taxa se calculează astfel:

”Art. 2. (1) În cazul persoanelor fizice, fizice autorizate și asimilate acestora, persoanelor juridice, pentru imobilele cu destinația de locuinta, fără contract de salubrizare, cuantumul taxei speciale de salubrizare este:
a) 20 lei/persoană/lună înmulţită cu numărul de persoane declarate de contribuabil;
b) 20 lei/persoană/lună înmulţită cu 2,5, acolo unde nu se depune declaratie. 2,5 reprezintă numărul mediu de persoane/gospodarie conform recensamantului din anul 2011;
c) 20 lei/lună/clădire pentru clădirile nelocuite sau locuite temporar (casă de vacanță) și la care nu este înregistrat nici un domiciliu/resedinta.
Suma totală de plată se stabileste conform prevederilor Regulamentului (Anexa nr.1 la prezenta hotarare).
(2) În cazul persoanelor fizice, fizice autorizate si asimilate acestora si pentru persoanele juridice, pentru imobilele cu alta destinație decat cea de locuinta, fără contract de salubrizare, cuantumul taxei speciale de salubrizare este de:
a) 100 lei/mc./lună, inmultit cu numarul de m.c. declarati de contribuabil;
b) 100 lei/m.c./lună înmulţit cu cantitatea estimată de 2,5 m.c /lună, în cazul celor care nu depun declaraţii;
c) 20 lei/lună în cazul imobilelor cu destinație nerezidenţială (așa cum rezultă din documentele de dobândire), unde nu se desfășoară activitate.
Suma totală de plată se stabileste conform prevederilor Regulamentului (Anexa nr.1 la prezenta hotărâre).”

Regulamentul privind aplicarea taxei de salubritate poate fi studiat AICI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda