marian morar
m install
nello construct

Câmpia Turzii recunoscută pe harta internațională a schimburilor comerciale

zamblau eugen

Forumul economic – Municipiul Câmpia Turzii, eveniment care face parte din Programul International Romanian Investment Zoom, organizat în perioada 23 – 24 aprilie 2018, a reprezentat o oportunitate pentru dezvoltarea şi reindustrializarea Municipiului Câmpia Turzii din punct de vedere al schimburilor comerciale și cooperare între administrația publică locală, operatori și investitori economici din municipiul nostru și investitori externi, prin intermediul Ambasadelor si Camerelor de Comert și Industrie.

 

Cu invitaţi de pe trei continente diferite – Europa, Asia și Africa, forumul a marcat un moment important de recunoaștere a municipiului Câmpia Turzii pe harta internațională a schimburilor comerciale.

Partenerii de dialog care au luat cuvântul în cadrul Forumului economic de la Câmpia Turzii, au fost următorii: Primarul Municipiului Câmpia Turzii- Dorin Nicolae LOJIGAN, domnul Nixon Bomoy, Însărcinat cu afaceri – Ambasada Republicii Democratice Congo, doamna Neda Raefipour -Atașat comercial – Ambasada Republicii Islamice Iran în România, domnul Simion Botnari – Secretar Prim – Ambasada Republicii Moldova, domnul Barbu Mihăescu – din partea Camerei de Comerț Elveția – România, domnul Bogdan Voiculescu – Fortis Business Management, Gommers Management BV Olanda, domnul Radu Blăjan – Copartener Proiect RIZ Grupul Avangarde, doamna Adriana Radu – director general Grupul Avangarde, domnul Marius Mânzat -Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Aurel Giurgiu – Primarul comunei Luna, doamna Emanuela Ursuț – director tehnic Arhivatorul, domnul Koldobika Ortueta Aldama – director general Cikautxo.

Administraţia locală a Municipiului Câmpia Turzii a prezentat partenerilor de dialog, agenților economici și mass mediei cele 14 proiecte edilitare pe care le are în implementare pentru perioada 2016-2020. Dintre acestea, cele mai importante pentru municipiu sunt :
– infrastructura de transport public și măsuri pentru mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii, în valoare de aproximativ 9 milioane de EURO
– amenajare zonă cultural recreativă “Trei Lacuri” din Municipiul Câmpia Turzii, proiect de investiții estimat la o valoare de maxim 5 milioane de EURO
– înființare Parc Industrial TETAROM V, cu o valoare totală a investiției de 55 milioane de lei, din care 23 de milioane de lei au fost alocați deja de Consiliul Județean Cluj și sunt cuprinși în bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Câmpia Turzii pentru anul 2018.

Cu prilejul acestui forum economic, invitaţii străini au făcut schimb de cărți de vizită cu agenții economici locali și au discutat despre posibile relații comerciale, considerând Câmpia Turzii o oportunitate de investiție, datorită facilităților de care municipiul nostru dispune.

S-au realizat vizite de lucru la următoarele obiective: Fabrica de subansamble, Cikautxo din Parcul Industrial Reif, Parcul Industrial Câmpia Turzii- populat 100%, Complexul de agrement “Trei lacuri”, Parcul Municipal unde va fi construit Centrul social de Zi, patinoarul, skate park-ul și bazinul de înot didactic.

La vizita în teren, aceştia au remarcat infrastructura dezvoltată a municipiului, dar şi facilităţile oferite investitorilor: utilităţi, proximitatea de autostradă, linii de cale ferată, arătându-se dispuşi să promoveze în rândul propriilor antreprenori pârghiile investiţionale ale oraşului nostru.

Partenerii de dialog, Neda Raefipour – Iran, Nixon Bomoy – R. D. Congo şi Simion Botnari – Moldova, s-au declarat încântați atât de resursele de care dispune Municipiul Câmpia Turzii: forţa de muncă aptă, terenurile disponibile, utilitățile, tehnologia performantă și au apreciat viziunea de dezvoltare economico-socială a municipiului.

Având în vedere statutul Republicii Democratice Congo – de ţară bogată în materii prime, reprezentantul acesteia, Nixon Bomoy, a declarat că există o amplă deschidere din partea statului său de a încheia parteneriate comerciale cu România. “Primăria are potenţial, Câmpia Turzii are viziune, cine vine aici într-un parteneriat are de câştigat”, a mai precizat Nixon Bomoy.

Pe de altă parte, Neda Raefipour, însărcinată cu afaceri a Republicii Islamice Iran în România, afirmă că în scurta perioadă de când a preluat funcţia la ambasadă a primit mai multe solicitări şi scrisori de intenţie din partea oamenilor de afaceri iranieni de a investi în România, municipiul Câmpia Turzii fiind prima localitate din județul Cluj pentru a fi vizitată.

Domnul Barbu Mihăescu din partea Camerei de Comerț Elveția – România consideră că este important ca municipiul nostru să reactiveze școlile profesionale, iar domnul Bogdan Voiculescu Fortis Business Management, Gommers Management BV Olanda susține această idee, întrucât din experiența participării la întâlniri de acest gen, personal este interesat de reconversie profesională, constatând că această necesitate este valabilă la nivel național.

În ceea ce priveşte relaţiile internaţionale dintre România şi Republica Moldova, întâlnirea de la acest început de săptămână a reprezentat un prim pas în vederea unei înfrăţiri între Municipiul Câmpia Turzii şi un oraş din Republica Moldova, atât de importantă în special în Anul Centenarului.

Doamna Adriana Radu – director general Grupul Avangarde a reiterat faptul că pe o durată de şase luni municipiul nostru va beneficia de informări constante cu privire la oportunităţile de colaborare economică pe plan internaţional, care s-ar potrivi profilului investiţional al unui oraş precum Câmpia Turzii. Schimburile de informații dintre administrația publică locală și colaboratorii economici internaționali realizate prin intermediul Programului International Romanian Investment Zoom, vor avea o aplicabilitate concretă. Administrația locală va fi invitată să participe la întâlniri similare în care informațiile furnizate de mediul de afaceri local din municipiu vor fi cunoscute de investitorii străini și invers în vederea realizării schimburilor comerciale.

“Sunt mândru atât de organizarea acestui forum, cât şi de discuţiile şi oportunităţile oferite care s-au ivit cu acest prilej. Prin intermediul acestui forum, am pus Câmpia Turzii pe harta internaţională a schimburilor comerciale. Am spus-o şi voi susţine cu orice ocazie că reindustrializarea municipiului se poate face doar cu parteneri de încredere şi cu politici de sustenabilitate durabilă, cu viziune pe termen lung, iar acest forum a deschis posibilitatea de dezvoltare a mediului de afaceri”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN.

Direcția Relații cu Comunitatea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2