marian morar
m install
nello construct

Mâine se votează bugetul și la Câmpia Turzii

zamblau eugen

Forul deliberativ de la Câmpia Turzii se reunește vineri, 16 februarie de la ora 12 într-o ședință extraordinară în cadrul căreia se va dezbate și bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului pe acest an.

 

Potrivit proiectului de buget, la capitolul „venituri”, valoarea totală estimată  a se încasa este de 37.483,246 mii lei, repartizată astfel : pentru secțiunea de funcționare 32.540,30 mii lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare se aloca suma 4.942,946 mii lei, la care se propune suplimentarea cu suma de 6.620 mii lei, în limita disponibilului ce s-a  înregistrat după operațiunea de închidere a veniturilor și cheltuielilor aferente anului 2017, sub formă de excedent, astfel încât bugetul total pentru secțiunea de dezvoltare să fie, în faza de buget inițial, de 11.562,946 mii lei.

În ceea ce privește „cheltuielile”, sumele prevăzute în capitolele de cheltuieli la secţiunea de funcţionare sunt destinate asigurării drepturilor salariale, functionalităţii, achiziții de bunuri și servicii, precum şi  pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii.

„Cheltuielile materiale au fost stabilite astfel încât să fie asigurată cu prioritate plata utilităţilor, urmate de cheltuielile de întreţinere, reparaţii, contractele în derulare pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii, precum şi alte cheltuieli considerate necesare de şefii serviciilor ce au solicitat prin proiectele de buget pentru anul 2018 asftel de cheltuieli individualizate şi cuantificate din punct de vedere al efortului bugetar, precum şi susţinute ca prioritare cu argumente de ordin practic.  

 Sumele aferente secțiunii de dezvoltare sunt alocate pentru realizarea unor investiţii în continuare, a unor investiții noi, de interes local şi pentru dezvoltarea unor servicii publice locale” se mai arată în documentul citat.

Printre altele, pentru 2018, administrația locală are prevăzute investiții majore de modernizare a străzilor Ionel Floașiu, N.Titulescu-tronson II, Zaharia Stancu-tronson II, Tudor Arghezi-tronson I și Nichita Stănescu. Majoritatea banilor, respectiv 2,7 milioane de lei, sunt așteptați de la bugetul național.

Alte investiții semnificative se anunță în privința modernizării str. Agârbiceanu (inclusiv tronsonul de legătură între str. Mureșului și str. Gh.Barițiu), str. Spicului, str. Iancu Jianu-Lut (inclusiv Calea Turzii până la str. Ialomiței), str. Academician David Prodan, str. Decebal (inclusiv capăt estic al str. A.I.Cuza), Piața Mihai Viteazu (zona Tiver acces în Laminoriștilor), str. Grădinilor, str. George Coșbuc (tronson neasfaltat). În acest caz, ar fi vorba de 1.300.000 de lei, bani de la bugetul local.

Citește și: 

Proiect de buget la Câmpia Turzii: Se reduc cheltuielile în Primărie cu 20 de milioane de lei, dar cresc cheltuielile salariale cu aproape 50%!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2