m install
petlinii
nello construct

Numărul mai mic de liceeni va duce la dispariția Colegiului ”Dr. Ioan Rațiu”

floris

Colegiul Tehnic ”Dr.Ioan Rațiu” din Turda va fi desființat, începând cu anul școlar 2018/2019. Practic, unitatea școlară va fuziona, prin absorbție, cu Colegiul ”Emil Negruțiu” din Turda. Motivul: CT ”Dr.Ioan Rațiu” are mai puțin de 300 de elevi înscriși, iar legea nu permite!

 

Solicitatrea către administrația locală a venit din partea Inspectoratului Școlar Județean, care a solicitat Consiliului Local să aprobe structura unităților de învățământ pentru anul școlar 2018/2019, ținând cont de faptul că actualul Colegiu Tehnic ”Dr. Ioan Rațiu” își pierde statutul de unitate de învățământ cu personalitate juridică, unitatea urmând a fi absorbită în cadrul Colegiului ”Emil Negruțiu”.

”Prin adresa inregistrata la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, sub nr. 13674/15.11.2017 emisa in vederea organizarii retelei scolare care va fi propusa sa functioneze in anul scolar 2018-2019 se solicita autoritatii deliberative a municipiului Turda sa aiba in vedere faptul ca este necesara reorganizarea activitatii Colegiului Tehnic ”Dr. Ioan Ratiu” Turda prin fuziunea (prin absorbtie) la Colegiul ”Emil Negrutiu” Turda, datorita neincadrarii Colegiului Tehnic Dr. I. Ratiu in dispozitiile art 19 alin (l) al legii 1/2011 – legea educatiei nationale, in concret numarul elevilor acestei unitati de invatamant diminuandu-se sub nr. minim de 300 elevi stabilit de actul normativ indicat.” se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre care se va afla pe masa consilierilor locali, la ședința extraordinară de vineri, 15 decembrie 2017, ora 11.00.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 72 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: