m install
petlinii
nello construct

Primarul din Câmpia Turzii e categoric: în zona ”La Trei Lacuri” a fost un adevărat JAF!

floris

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că în zona de agrement ”La Trei Lacuri” a avut loc un adevărat JAF!

„Este vorba despre fenomenul de braconaj care, deși a existat paznic, s-a perpetuat continuu și încă se perpetuează. De aceea iau în considerare să achiziționăm un sistem de supraveghere video, astfel încât așa ceva să nu se mai întâmple.”, a explicat primarul Dorin Lojigan, care a spus că un singur paznic nu are cum să rezolve problema asigurării perimetrului.

Lojigan a explicat că sunt bani prevăzuți pentru popularea cu pește a lacurilor, circa 50.000 de lei, însă acest lucru se va produce doar după ce se va amenaja adecvat zona, pentru pescuit. Astfel, în cele 3 lacuri vor fi introduși carași, răpitori și pești în sistemul catch&release (separat, în fiecare dintre cele 3 lacuri), unde pescarii amatori de senzații tari vor avea ocazia să prindă pești mari, însă apoi vor fi obligați să le dea drumul. Însă sunt în analiză variantele pentru securizarea zonei, luându-se în discuție inclusiv microciparea peștilor, sistem dezvoltat în Ungaria.

O altă problemă o constituie unele boli la pești care au apărut în trecut, iar acum trebuie efectuată o intervenție de specialitate, care să rezolve această problemă.

Pe de altă parte, primarul a anunțat că zona respectivă va fi dezvoltată special pentru pescuit, neluându-se în dfiscuție alte forme de agrement sau locuri de joacă pentru copii. El a amintit de organizarea unui festival anual, care va avea loc în zona ”La Trei Lacuri”, însă nu a oferit detalii. 

În opinia sa, zona ”La Trei Lacuri” este una cu potențial și s-ar putea lua în discuție inclusiv concesionarea zonei unui investitor privat sau un parteneriat public-privat, cu un investitor privat, tocmai pentru a valorifica cât mai optim acest potențial.

TurdaNews a transmis LIVE VIDEO conferința de presă de azi. Despre lacurile cu pești s-a discutat de la minutul 19:12:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: