marian morar
m install
nello construct

Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru școlile turdene

zamblau eugen
floris

După Colegiul Tehnic Turda, vine rândul altor două unități de învățământ din localitate să beneficieze de fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

Anunțul a fost făcut de primarul Matei Cristian în cadrul ultimei ședințe de consiliu local. Este vorba despre Andrei Șaguna și Horea, Cloșca și Crișan care vor avea săli noi de sport.

Compania Națională de Investiții are deja în derulare 15 astfel de proiecte, preponderent în mediul rural. Construirea unei săli de sport costă între 3,3 și 4,2 milioane de lei.

Reamintim că la Colegiul Tehnic Turda, se vor face modernizări cu aproape un million de lei, bani de la Ministerul Dezvoltării.

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală – Subprogramul Regenerare urbană a municipiilor și orașelor- Domeniul reabilitare/modernizare a unităților de invățământ preuniversitar, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Municipiul Turda prin Primarul Cristian Octavian Matei, a întreprins demersuri susținute pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru „Lucrări de reabilitare și modernizare la Colegiul Tehnic Turda, județul Cluj, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare”, începând cu luna iulie 2016. Eforturile executivului au fost încununate de succes la sfârșitul anului 2016, respectiv în 30.12.2016, dată la care a fost semnat la nivelul M.D.R.A.P. contractul de finanțare nr. 1372/29.12.2016 – 27845/30.12.2016 de catre vicepremierul Vasile Dîncu.

Valoarea contractului de finanțare este de 991.913,41 lei, bani alocați integral de la bugetul de stat.

Concret, lucrările de reabilitare și modernizare se referă la corpul C3- săli de curs, situat în incinta Colegiului Tehnic Turda și  constau în lucrări de reabilitare termică a clădirii, refacerea învelitorii acesteia, schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea instalațiilor interioare (electrice, apă-canal), adică aducerea la standarde optime de desfășurare a procesului de învățământ.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: