marian morar
m install
nello construct

Zeci de turdeni au sărbătorit astăzi Ziua Armatei Române (FOTO)

zamblau eugen

În această dimineață în fața Catedralei Ortodoxe din centrul orașului au avut loc manifestările dedicate Zilei Armatei Române, eveniment la care au luat parte zeci de turdeni.

La activitățile de comemorare și cinstire a eroilor militari, au fost invitați toți cei care au dorit să le aducă un omagiu celor căzuți la datorie.

Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă, urmată de alocuţiunile oficialilor, luând cuvântul primarul Tudor Ştefănie, deputatul Mircea Irimie, col. Ion Costinel Boboc – comandantul garnizoanei Turda.

Primarul Tudor Ștefănie a subliniat rolul armatei române în istoria României cu accent pe parteneriatul NATO și importanța acestuia.

„Merită toată stima, aprecierea și recunoștința noastră fiind un partener demn al statului român care a traversat un complex proces de modernizare , după Revoluția din Decembrie 1989. Armata a devenit o forță modernă și credibilă. Încrederea ridicată în instituția militară este un efect al prezentării pozitive a rolului armatei în istoria României, ea fiind asociată unor valori esențiale ca independență, suveranitate, integritare teritorială. Un factor de echilibru și stabilitate în societate, cu un rol major în apărarea intereselor poporului român, armata a reprezentat și va reprezenta o instituție fundamentală a Statului” subliniază Ștefănie.

Deputatul Mircea Irimie a amintit faptul că Armata este una din instituțiile în care românii au încredere maximă alături de Biserică.

„Astăzi toți românii sărbătoresc alături de militarii noștri, români purtați de sentimente profunde și puternice. Armata Română, alături de Biserică sunt instituțiile care se bucură de cel mai mare respect și cea mai mare încredere din partea românilor. Biserica pentru că de mii de ani oferă încredere, speranță și credință, iar armata pentru că ne conferă stabilitate, demnitate, securitate și bună guvernanță. Ostașii români au fost onorați dintotdeauna pentru că au avut puterea de-a lupta cu dârzenie și curaj și pentru că au avut tăria de-a se sacrifica pentru idealuri, țară și neamul românesc” argumentează la rândul său parlamentarul turdean, Mircea Irimie.

Au urmat depuneri de coroane din partea instituţiilor locale, a forului deliberativ, a partidelor politice, a reprezentanţilor în Parlament, a unităţilor şcolare, a societăţilor comerciale de interes public şi a unor asociaţii, a Companiei de Apă Arieș, în frunte cu directorul general Matei Cristian și a regiilor subordonate Consiliului Local Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2