marian morar
m install
nello construct

Record istoric pentru Aeroportul din Cluj: 2 milioane de pasageri!

zamblau eugen

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj va înregistra în data de 21 septembrie 2017, pentru prima dată în istoria sa, 2 milioane de pasageri.

 

Atingerea pragului de două milioane de pasageri este o confirmare a creșterii spectaculoare a traficului aerian de pe aeroportul clujean.

În iunie, Aeroportul Internațional Avram Iancu a sărbătorit pasagerul 1 milion, cifră atinsă cu două luni mai repede comparativ cu 2016 și cu jumătate de an mai devreme decât în urmă cu şapte ani, când aeroportul sărbătorea pentru prima dată atingerea pragului de 1 milion de pasageri.

Urmare a tendinţei constant ascendente înregistrate în ultima perioadă, traficul aerian de pe AIAIC va atinge la finalul anului 2017 nivelul de 2,7-3 milioane de călători, cu aproape 60% mai mult în raport cu 2016, când 1,9 milioane de pasageri au trecut porțile de verificare și tot în creștere cu 25% față de 2015.

În acest fel, aeroportul clujean își consolidează poziția de al doilea aeroport al României, după Henri Coandă Bucureşti, dar și de cel mai important aeroport regional, cu atât mai mult cu cât în această zonă a Europei sunt avute în vedere cel mai frecvent trei mari aeroporturi: Budapesta, Cluj-Napoca și București.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2