Live Video
 

Festival culinar în premieră la ZMT (VIDEO)

Gurmanzii au avut ocazia să se delecteze la Zilele Municipiului Turda cu produse tradiționale specifice zonei, dar au făcut cunoștință și cu bucătăria internațională.

 

Organizat în premieră la Turda, festivalul culinar a adunat zeci de curioși dornici să guste din preparatele maeștrilor bucătari.

În perioada 11-13 august, aleile Parcului Central găzduiesc bucătari de prestigiu, preparatele cele mai reprezentative ale localurilor turdene, dar și oaspeți din străinătate, care gătesc în fața tuturor, mâncărurile specifice țărilor din care provin.

În prima zi, restaurantele turdene si-au prezentat cel mai special preparat, apoi a urmat degustarea și asezonarea meniului specific local cu băutura.

La eveniment au luat parte restaurantul Sarea-n Bucate, Hotelul Potaissa, Prințul Vânător și Pensiunea EDY.

Astăzi, bucătari din Franța, Polonia, Ungaria, Serbia și Ucraina au preparat o rețetă tradițională, specifică statului din care provin, apoi toate preparatele au fost degustate de pofticioși.

În cea de a treia zi a Festivalului de Bucătărie Turdeană se încearcă doborârea unui record, bucătarii vor pregăti cel mai mare Balmoș din istoria Turzii, aproximativ 2.000 de porții!

Evenimentul are loc cu începere de la ora 13 în Parcul Central.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 21 februarie, ora 16.00:

Fotbal, meci amical. Sticla Arieșul Turda - Metalurgistul Cugir.

Joi, 22 februarie, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. HC Vaslui - Potaissa Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...