marian morar
m install
nello construct

Pirateria online, în atenția poliției române

zamblau eugen

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, polițiștii din întreaga țară au acționat pentru protejarea mediului de afaceri prin prevenirea și combaterea pirateriei și a comercializării online de produse contrafăcute.

Peste 850.000 de lei au fost recuperați din prejudiciul cauzat prin astfel de fapte și au fost întocmite 185 de dosare penale.                                    

În primele 2 luni ale acestui an, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru prevenirea şi combaterea comerțului ilicit din mediul online.

În această perioadă, au fost întocmite 185 de dosare penale, dintre care 57 la regimul proprietății intelectuale, 66 pentru înșelăciune și 26 pentru evaziune fiscală.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat 54 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice, dintre care 18 sunt cercetate pentru comerț online ilicit.

De asemenea, în cauzele instrumentate, au fost recuperați peste 850.000 de lei din prejudicial cauzat prin faptele penale și au fost indisponibilizate mărfuri în valoare de aproape 80.000 de lei.

Tot în această perioadă, în vederea combaterii activităților comerciale ilicite, desfășurate online, la data de 8 februarie a.c., Inspectoratul General al Poliţiei Române a lansat campania de prevenire a pirateriei software ,,Folosind software nelicenţiat îţi laşi securitatea la întâmplare”.

Lansată în parteneriat cu BSA The Software Alliance, campania are ca scop evidenţierea riscurilor pe care şi le asumă companiile care folosesc software nelicenţiat sau contrafăcut.

Poliţia Română continuă acţiunile, la nivel naţional, pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor, prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale online.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2