marian morar
m install
nello construct

Procurorii DNA au trimis în judecată trei persoane din Turda

zamblau eugen

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate cu inculpații

Fekete Ștefan-Andrei – cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată;

Oltean Ioachim – cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată;

Oltean Ovidiu Anton – cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În cursul anului 2014, inculpatul Fekete Ștefan Andrei, în urma unei înțelegeri prealabile cu inculpatul Onacă Olimpiu Ioan, a acceptat ca acesta să depună pe numele lui la A.P.I.A. – Centrul local Turda cererea unică de plată pe suprafață pe anul 2014 privind arendarea suprafeței de 47,37 ha, demers în urma căruia a primit de la A.P.I.A. suma de 28.535 lei.
Concret, inculpatul Fekete Ștefan Andrei i-a pus la dispoziția inculpatului Onacă Olimpiu Ioan copie de pe actul de identitate, un extras al contului bancar deținut de acesta și l-a sprijinit la încheierea contractului de arendare întocmit în fals.
În aceeași perioadă, inculpatul Oltean Ioachim a depus un contract de arendare fals prin intermediul inculpatului Onacă Olimpiu Ioan, în cazul cererii unice de plată pe suprafață pe anul 2014 înregistrată la A.P.I.A. – Centrul local Turda, în baza căruia a primit fonduri europene nerambursabile în sumă de 36.072,14 lei.
În cursul anului 2014, inculpatul Oltean Ovidiu Anton, în urma unei înțelegeri prealabile cu inculpatul Oltean Ioachim, a acceptat ca acesta să depună pe numele lui, la A.P.I.A. – Centrul local Turda, cererea unică de plată pe suprafață pe anul 2014, precum și alte documente întocmite în fals, demers în urma căruia primul inculpat a primit de la A.P.I.A. suma de 59.855 lei.
În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Oltean Ioachim a semnat la rubrica „Arendaș” trei contracte de arendare, ce au fost întocmite cu date nereale de către inculpatul Onacă Olimpiu Ioan și care au fost depuse ulterior la cele două cereri unice de plată pe suprafață înregistrate la A.P.I.A. – Centrul local Turda.

În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal față de inculpatul Oltean Ioachim cu suma de 48.464,19 lei, față de inculpatul Oltean Ovidiu Anton cu suma de 50.140,02 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislația în vigoare, calculate de la data efectuării plății până la data plății integrale a debitului principal.
Față de inculpatul Fekete Ștefan Andrei, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a solicitat obligarea acestuia la plata accesoriilor fiscale prevăzute de legislația în vigoare, calculate de la data efectuării plății până la data plății integrale a debitului principal.

În prezența apărătorilor aleși, inculpații FEKETE ȘTEFAN-ANDREI, OLTEAN IOACHIM și OLTEAN OVIDIU ANTON au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– pentru Fekete Ștefan-Andrei pedeapsa de un an, 5 luni și 10 zile închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
– pentru Oltean Ioachim pedeapsa de un an, 11 luni și 10 zile închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
– pentru Oltean Ovidiu Anton pedeapsa de un an și 2 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
Obligă fiecare inculpat la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat. 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Fekete Ștefan-Andrei, Oltean Ovidiu Anton și Oltean Ioachim vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității, primii doi pe o perioadă de 60 de zile, iar ultimul pe o perioadă de 90 de zile.

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpații Fekete Ștefan-Andrei, Oltean Ovidiu Anton și Oltean Ioachim, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Cluj.

Cu privire la inculpatul Onacă Olimpiu Ioan, precum și alți inculpați, procurorii anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus anterior trimiterea în judecată a acestora pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor (dosar mediatizat prin comunicatul nr. 1612/VIII/3 din 30 decembrie 2016).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2