marian morar
m install
nello construct

25 octombrie Ziua Armatei Române, instituție fundamentală a statului român (VIDEO/FOTO)

zamblau eugen
floris

Data de 25 octombrie este, în fiecare an, dedicată Armatei Române, instituție fundamentală a statului român. În această zi, în anul 1944, era eliberat orașul Carei de sub ocupația horthystă, definitivându-se, astfel, eliberarea Transilvaniei de Nord. 

Ziua Armatei Române a fost marcată pentru prima dată în anul 1951, în 2 octombrie, începând cu anul 1959 aceasta fiind sărbătorită în data de 25 octombrie.

La Turda manifestările au debutat de la ora 10 în fața Catedralei Ortodoxe din centrul municipiului, cu o slujbă religioasă, alocuțiuni, depuneri de coroane și paradă militară.

Alocuțiunile au fost susținute de primarul turdean Matei Cristian și de comandantul garnizoanei Turda, col. Mihai Bogdan Hanganu.

„Asistăm astăzi la o intensificare îngrijorătoare a conflictelor în Europa, precum criza din Ucraina sau valul de atacuri teroriste. În contextul actual, securitatea devine o prioritate după mulți ani. Onorat fiind de responsabilitatea publică pe care mi-au  oferit-o cetățenii municipiului Turda, voi milita, ca om politic, cu toate puterile și resursele, pentru îndeplinirea obiectivului asumat de România în cadrul Alianței Nord Atlantice și anume, acela de a se asigura 2% din PIB pentru Armata Română.

Mă bucur că s-a reușit într-o primă etapă achiziția celor 12 avioane F16 și mă bucur și mai mult că anul viitor România va achiziționa alte 12 aeronave, pe care le vom găzdui aici, aproape de Turda, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. După modernizarea de la Fetești care se încheie anul acesta, va urma cu siguranță o investiție serioasă și la Câmpia Turzii, de care vor beneficia toți militarii unității, dar și România. De asemenea, sunt conștient de sacrificiile pe care o carieră militară le presupune, mai ales în raport cu familia, și consider că nu există pensie prea mare pentru cei care și-au pus viața în slujba apărării țării noastre…” transmite primarul Matei Cristian.

Manifestarea dedicată sărbătoririi, pentru a 57 –a oară, a Zilei Armatei Române s- încheiat cu ceremonia depunerii de coroane și cu defilarea gărzii de onoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: