marian morar
m install
nello construct

Autoritățile i-au pus gând rău ursului agresiv din Băișoara

zamblau eugen

Un urs agresiv care, în luna august, a atacat mai multe ori gospodării din Băişoara, judeţul Cluj, şi a mâncat oi, capre şi vaci, trebuie împuşcat, în condiţiile în care specialiştii nu reuşesc să îl ducă în Parcul Naţional Apuseni.

Deși au adus specialiști din alt județ în încercarea de a prinde și a reloca animalul, nu au reușit acest lucru. Acum solicită aprobarea pentru a-l împușca.

Oamenii din Băişoara au cerut ajutor autorităților încă din luna august după ce animalele sălbatice au mâncat vaci, oi și capre din gospodăriile oamenilor și au distrus mai mulţi stupi de albine. Deși era vorba de mai mulți urși și lupi, până la urmă se pare că o ursoaică cu doi pui, care a fost văzută de oameni în Băişoara, ar fi de vină pentru această situație.

„Avem o problemă gravă semnalată de fermieri şi cetăţeni care se aleg cu culturile distruse din cauza animalelor sălbatice care au ajuns să atace şi oameni şi gospodării, cazuri fiind semnalate în comunele Băişoara şi Pălatca”, a spus prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan.

Acesta spune că s-au făcut demersuri la Direcţia Silvică și s-a obținut aprobarea pentru a reloca ursul în Parcul Național Apuseni, însă relocarea a eșuat pur și simplu.

Direcţia Silvică Cluj a solicitat Ministerului Mediului recoltarea, ceea ce înseamnă împușcarea ursului, dar a obținut la acea dată doar aprobarea de relocare a ursului pe fondul Valea Drăganului, din Parcului Naţional Apuseni.

Oamenii din satul Muntele Cacovei, comuna Băişoara, au cerut, în luna august, sprijinul autorităţilor după ce au fost semnalate mai multe atacuri ale unor urşi şi lupi care au mâncat oi, vaci şi capre şi au distrus mai mulţi stupi de albine.

Atunci, o ursoaică şi doi pui au fost văzuţi şi în staţiunea Muntele Băişorii, în zona unei pensiuni, căutând prin gunoaie, dar şi în zona cabanei Palatului Copiilor Cluj, iar primarul comunei Băişoara, Minodora Luca, declara că se va implica pentru a-i ajuta pe locuitorii ameninţaţi de animalele sălbatice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2