marian morar
m install
nello construct

Agentii de la rutieră: „Io vara nu dorm!”

zamblau eugen
floris

Poliţiştii clujeni au fost prezenţi şi ieri, 09 iulie a.c., pe principalele artere de circulaţie pentru a fluidiza traficul şi pentru a crește gradul de siguranță rutieră

Poliţiştii rutieri au acţionat, ieri, 09 iulie a.c., pe raza localităților urbane, precum și pe sectoarele de drum național din județul Cluj pentru fluidizarea traficului, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere. Totodată, activitatea a avut ca şi scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie, precum şi a transportului ilicit de mărfuri.
Acţiunea s-a axat, cu precădere, pe respectarea prevederilor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor, priorități și depășire vehicule, prioritate pietoni și reguli traversare cale ferată.
În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 251 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 82.000 lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 66 au vizat depășirea vitezei legale, 7 nerespectare reguli depășire și 3 pentru conducere sub influența alcoolului. Pentru infracțiunile constatate au fost înregistrate 7 dosare penale, 5 privind fapte la regimul circulației rutiere și 2 privind alte fapte.
De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 34 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: