marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Pregătiri de iarnă la Turda! SC Domeniul Public se declară gata de intervenție! (VIDEO/GALERIE FOTO)

zamblau eugen

Astăzi a avut loc la primăria Turda reuniunea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, ocazie cu care a fost analizat stadiul pregătirilor pentru sezonul rece 2015 – 2016.

La eveniment au fost prezenți șefi de regii, reprezentanți ai spitalului Turda și Serviciului de Ambulanță; SPAS; Jandarmeria, Poliția și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au avut și ele câte o persoană prezentă, Electrica, Compania de Apă Arieș, E on Gaz, fiecare având câte un cuvânt de spus în ceea ce privește pregătirile pentru sezonul rece.

Ședința a fost prezidată de viceprimarul Lucian Nemeș, șeful SVSU Turda- Mihai Zăhan, administratorul public Radu Crișan, Ginel Călugăr – director tehnic la Primăria Turda.

Rând pe rând cei prezenți au prezentat un plan de măsuri pentru înlăturarea efectelor negative provocate în cazul căderilor de zăpadă și apariției poleiului pe raza municipiului.

Reprezentanții SVSU au efectuat 300 de controale în gospodării, în special în zona Băilor Sărate și cartier Poiana pentru a verifica sistemele de încălzire și a informa populația cu privire la măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Directorul Domeniului Public Turda, Vladimir Oargă a declarat că din 15 noiembrie a fost instituit un comandament de iarnă. S-a încheiat un contract cu Ocna Dej în vederea furnizării a 500 de tone de sare, la ora actuală în stocurile societății existând peste 270 de tone de material antiderapant. Populația are la dispoziție un număr de telefon apelabil 24 de ore din 24 pentru a sesiza eventualele probleme provocate de căderile abundente de zăpadă, acesta este: 0728. 28.75.13.

Deja astăzi la prima zăpadă căzută peste oraș, utilajele Domeniului Public au intervenit pe zona Băilor Sărate, la intrarea nouă de la Salina Turda peste a împrăștia material antiderapant.

Curățarea drumurilor din municipiu în cazul căderilor de zăpadă sau a formării de polei se va efectua după următorul program: CNADNR, regionala Cluj, intervine pe cele trei tronsoane de drumuri naționale aflate pe raza municipiului – DN1 sens giratoriu Piața Romană- ieșire Turda spre Alba Iulia. DN15- sens giratoriu – ieșire Turda spre Câmpia Turzii . O altă zonă este cuprinsă între Teatrul Municipal – ieșire Turda spre Cluj.

SC Domeniul Public Turda intervine pe străzile din localitate grupate pe trei zone.

Zona 1: Andrei Șaguna, GH.Lazăr, Axente Sever, sens giratoriu Teatrul Municipal Piața Republicii. Piața 1 Decembrie 1918, Libertății, Piața Romană, sens giratoriu SC.Electroceramica, str. Rațiu, Gh.Barițiu, I.Corvin, Bucovinei, G-Ral Dragalina, Crișan, Traian, Coșbuc, Eminescu, Nicolae Iorga.

Zona 2: Castanilor, Frăgăriște inclusiv accesul la Salina Turda, Agriculturii, Viilor, Barbu Lăutaru, Drumul Ceanului, Livezilor, Romană, Pictor T.Aman, Cocoșului, I.Russu, Turturelelor. Mai sunt incluse aici și străzile: 22 Decembrie 1989, Fabricii, Constructorilor, Plopilor, Aviatorilor, I.Opriș, Rapsodiei, Baladei, Hațegului, Lotus, Macilor, Lianelor, Tineretului, Mihai Viteazul, Piața Basarabiei, A.I.Cuza, Tunel, Salinelor.

Zona 3: străzi cartier Oprișani, care nu fac parte din prioritatea I sau II, alte străzi secundare din municipiul Turda în funcție de necesități.

Cu această ocazie s-a luat în discuție și problema spațiilor de cazare și a hranei destinate persoanelor fără adăpost sau suprinse în trafic, afectate de fenomene meteorologice desosebite.

Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost de pe strada Avram Iancu și Spitalul municipiului Turda oferă sprijin în acest sens persoanelor respective, fiind disponibile peste 40 de locuri. Unitățile de învățământ turdene pot și ele să ofere cazare și o parte chiar masa celor care se află în astfel de situații. 

 

Foto: Daciana Derda

Posted by TurdaNews on 26 Noiembrie 2015

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente
AdSense grafic right 2