marian morar
m install
nello construct

Proiect educațional al READC Turda, la Câmpia Turzii: Abecedarul Animalelor, pentru elevi!

zamblau eugen

Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie din Turda (READC) împreună cu partenerii  Tasso e.V – Germania, care au propulsat orașul Câmpia Turzii  ca unicul municipiu din România cu întreaga populație canina înregistrată, microcipată și vaccinată antirabic gratuit, au deosebita bucurie  de a anunța că următoare etapă de o importanță radicală pentru funcționarea celui mai modern sistem de monitorizare german a început.

Educația, cultura, muncă în folosul și cu sprijinul generației tinere.

Astăzi 10.06.2015 în toate școlile din Municipiul Câmpia Turzii s-a dat startul prezentării unui proiect educațional numit  Abecedarul Animalelor – care se va derula până săptămâna viitoare, data de 18.06.2015. In 17.06.2015, ora 12.30, așteptăm presa scrisa si online, cat si televiziunile, la Scoala Avram Iancu pentru detalii despre acest proiect. Proiectul va fi derulat anual înaintea vacanțelor de vară.

Fiecare elev va primi cadou acest Abecedar pentru informarea părinților și a celor interesați.

Țelurile  educaționale sunt  următoarele:

– Dezvoltarea responsabilității elevilor și a cetățenilor la deținerea unui animal de companie care nu înseamnă doar distracție și joacă ci și o mare responsabilitate.

– Conștientizarea și înbunătățirea culturii civice.

– Importanța  siguranței cetățenilor și a sănătății publice în România.

– Prevenția și educarea este baza cea mai sigură și mai ieftină metodă de evitare a incidentelor.

Problema vaccinului antirabic, un pericol pentru sănătatea publică!

Cum am prevăzut anul trecut în scrisorile trimise oficialităților din România și U.E., neefectuarea vaccinului antirabic este și va fi catastrofală (condiționarea efectuării vaccinului de microciparea costisitoare pentru cetățean). Împreună avem obligația morală pentru a preveni sau evita  infecțiile accidentale cu Rabie (turbare) a elevilor.

Deoarece 90% din câinii de pe teritorul rural al României nu sunt vaccinați antirabic, teritoriu rural  unde își vor face  elevii vacanța de vară, intrând în contact cu animalele din curte, iar acestea cu purtători ai  Rabiei Silvice, precum câinii sălbatici, pisici, vulpi etc, riscul privind problemele de sănătate publică este crescut.

Faptele bune și comportamentul adecvat în coabitarea om-animal se cultivă printr-un proces de educație încă de pe băncile școlii. Educare este singurul mod de a construi un viitor sănătos și sigur în România, fiind principiul Readc-Turda și al partenerilor germani – Tasso e.V.

Medicul veterinar al  R.E.A.D.C. va prezenta riscurile la care sunt expuși atât copiii cât și adulții, îi va învăța cum să identifice semnele unui animal purtător de rabie și cum se pot proteja împotriva infectării cu acest virus, cât și măsurile obligatorii  în cazuri excepționale.

Mulțumim implicării exemplare a domnului viceprimar  Avram Gal, în derularea de durată a acestui Proiect Educațional –  Abecedarul Animalelor, ca etapă  importantă în evoluția copiilor.

Cu stimă,

Echipa R.E.A.D.C.

Echipa Tasso e.V.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2