marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Începe proiectul prin care Turda scapă de traficul greu!

zamblau eugen

Prima fază a unui proiect deosebit de important pentru zona Clujului, dar mai ales pentru Turda, ar urma să înceapă peste câteva zile. Practic, s-a stabilit firma câștigătoare pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru viitoarea șosea de legătură între DN 1 Turda-Cluj și Autostrada Transilvania.

„Avem banii în buget pentru studiul de fezabilitate, ordinul de începere a lucrărilor la studiu va fi dat săptămâna viitoare, prin 10-12 februarie, iar termenul de finalizare a acestei lucrări este de maxim patru luni de zile", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Narcis Neaga, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Conform aceluiași oficial, legătura cu autostrada Transilvania se va face la kilometrul 21, acolo unde există un pod și urmează să se facă doar bretelele de legătură. În ceea ce privește variantele de legătură cu DN1, se iau în discuție două variante: Mărtinești și Tureni. Viitorul drum ar urma să aibă 5,3 kilometri și va permite legătura între Autostrada Transilvania și centura de ocolire a Clujului Vâlcele-Apahida.

Pentru municipiul Turda, realizarea acestui drum ar fi o adevărată mană cerească. Asta pentru că, în varianta existenței acestui drum, traficul greu care în acest moment străbate Turda, din zona sensului giratoriu până în Turda Nouă, ar putea fi eliminat! În acest moment, Autostrada Transilvania a rezolvat doar parțial rolul unei ”ocolitoare” pentru municipiul Turda. Pentru cei care vin dinspre Târgu Mureș sau Alba Iulia, cu destinația Dej, Bistrița sau Baia Mare, nu există decât varianta de a intra în Turda prin zona sensului giratoriu din Piața Romană, după care să iasă prin Turda Nouă. După construirea drumului care va face legătura între DN1 și Autostrada Transilvania, acest trafic greu va putea folosi autostrada, sub forma unei ”ocolitoare” a municipiului Turda, urmând să intre pe DN1 în zona de legătură cu autostrada.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
AdSense grafic right 2