marian morar
m install
nello construct

Închisoare cu suspendare pentru un ginecolog turdean! O turdeancă îl acuză că i-ar fi nenorocit copilul!

zamblau eugen

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au decis trimiterea în judecată a medicului ginecolog Ovidiu Lupşan, de la Spitalul Turda, acuzat că a nenorocit pe viaţă un copil! Mama copilului s-a luptat 5 ani cu sistemul, pentru ca medicul să fie tras la răspundere.

A venit și sentința. Lupșan a fost condamnat la închisoare cu suspendare și plata unei despăgubiri mari, după ce a administrat unei gravide un medicament neomologat în România, titrează stiridecluj.ro

Citește și: Caz şocant: medicul ginecolog Ovidiu Lupşan acuzat de nenorocirea unui copil!

”Clar vom face apel, din mai multe considerente, unul dintre acestea fiind pedeapsa pe care noi o considerăm mică. Judecătorul l-a găsit vinovat pe medic de abuz în serviciu pentru faptul că a administrat un medicament neolomologat. Și tot pentru abuz în serviciu a fost condamnat pentru că, după nașterea copilului, timp de mai multe ore, nu a anunțat medicul neonatolog care trebuia să participe la naștere. Acesta nu a particat și a văzut copilul după aproape 15 ore, când starea acestuia era deja foarte gravă”, a declarat pentru sursa citată avocatul Dorin Tătaru, care a reprezentat în instanță familia Crișan.

În 2008, Ovidiu Lupșan, de la Spitalul Municipal Turda, i-a administrat Dianei Crișan medicamentul Cytotec, neomologat în România.

Citește și: Medicul ginecolog turdean, Ovidiu Lupşan, trimis în judecată! Acuzat că a nenorocit pe viaţă un copil!

Judecătoria Turda l-a condamnat pe medicul Ovidiu Lupșan la 10 luni de închisoare cu suspendare și la plata, în solidar cu Spitalul Municipal Turda, a unor despăgubiri în valoare de 250.000 de lei.

Conform unor surse medicale, medicamentul Cytotec provoacă un travaliu violent, în timpul căruia se poate instala fenomenul de hipoxie a creierului copilului. Medicamentul cu pricina era autorizat doar în Statele Unite ale Americii pentru tratamentul în cazurile de ulcer, fiind contraindicat în cazul femeilor gravide, conform Evenimentul Zilei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2