marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Cauza accidentului de la Copăceni: neatenția! Ultimul SMS trimis de șoferul decedat îi era adresat lui Mihai Moldovan: ”… Vă aduc banii”

zamblau eugen

Bărbatul de 32 de ani, care era la volanul autoturismului care a intrat într-un TIR, la intrarea în Copăceni, nu a suferit vreun infarct sau sau accident vascular, au stabilit medicii legiști. Pe de altă parte, polițiștii susțin că neatenția la volan a fost cauza accidentului.

Conform anchetei făcute, s-a stabilit faptul că șoferul, Mihai Culda, se conversa prin SMS cu turdeanul Mihai Moldovan, care îl întrebase când vine cu banii. În dreapta lui, boxerul Lucian Bot spune că n-a fost atent la ce făcea Culda, dându-și seama că ceva nu este în regulă abia când mașina se îndrepta cu viteză pe contrasens, spre TIR-ul care urca dealul.

Știri de Cluj scrie că în momentul producerii accidentului, Mihai Culda, aflat la volanului unui Audi A6, coborând dealul cu 160 km/h, îi scria lui Mihai Moldovan, ultimul SMS trimis de pe telefon, cu puțin timp înaintea accidentului, fiindu-i adresat turdeanului.

”Surse polițienești au declarat că desfășurătorul telefonului arată că înainte cu foarte scurt timp, Mihai Culda ar fi primit un SMS de la Mihai Moldovan în care era întrebat când ajunge cu banii de salarii la Turda. În replică, Culda i-a trimis lui Moldovan un alt SMS în care se arată: ”Sunt cu Luci în mașină și vă aduc banii. Într-o jumătate de oră ajung”. După câteva secunde de la expedierea acestui SMS a avut loc tragicul accident de circulație”, scrie Știri de Cluj.

Lucian Bot a declarat sursei citate că polițiștii i-ar fi spus despre aceste SMS-uri. ”Moldovan nu era angajatul nostru, dar s-a ocupat să găsească niște agenți de pază pentru firma noastră. Noi mergeam la Turda să ducem salariile angajaților în valoare de 7.200 de lei. După accident am crezut că Mihai Culda ar fi putut face un infarct, dar apoi am aflat și eu de la polițiști că era preocupat cu acel SMS către Mihai Moldovan”, a spus Lucian Bot.

Acuzații de furt, la adresa angajaților Pompieri/SMURD

Pe de altă parte, boxerul Lucian Bot a depus o sesizare către instituțiile care au avut reprezentanți la locul accidentului, în care spune că din borseta lui Mihai Culda ar fi disppărut circa 10.000 de lei și 1.000 de euro. În plângerea sa, Lucian Bot se folosește de imaginile TurdaNews de la fața locului.

“Vă pun la dispoziţie link în care puteţi vedea că începând cu minutul 05.00 un angajat SMURD, dar şi un pompier al ISU Cluj, cotrobăie în maşina noastră după operaţiunea de descarcerare şi scoatere a persoanei decedate.

Într-o altă secvenţă a filmului, tot după minutul 05.00, ulterior cotrobăirii, borseta apare pe caroseria maşinii şi ulterior o ia un pompier în mână.

Arăt faptul că angajaţii ISU sau SMURD nu aveau ce caută în maşina noastră, după scoaterea cadavrului.

Potrivit procedurilor, în cazul unei persoane decedate, Poliţia trebuie să inventarieze bunurile din maşina victimelor, împreună cu martorii, şi să le predea rudelor celor implicaţi în eveniment.

Totodată, atrag atenţia că prezenţa celor doi angajaţi SMURD şi ISU, printre fiarele maşinii, nu poate fi justificată că o acţiune de prevenire a unui incendiu sau incident, deoarece, aceste măsuri sunt luate înainte de începerea operaţiunii de descarcerare.

În consecinţă, solicit identificarea persoanelor de la ISU și SMURD, care nu avut ce căuta lângă maşină după scoaterea victimei decedate, Culda Mihai. Totodată solicit începerea de urgenţă a unei anchete interne prin care să se stabilească ce făcea personalul SMURD şi ISU Cluj lângă maşină, depăşindu-şi atribuţiile de servicu în cazul unei intervenții ca cea la care au participat”, a mențonat Lucian Bot în solicitarea trimisă Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Citește și: DE GROAZĂ: Au dispărut banii din borseta decedatului în accidentul de la Copăceni! Cine i-a luat?!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
AdSense grafic right 2