m install
petlinii
nello construct

Deschiderea Zoo Turda sub semnul întrebării și anul viitor

floris

Grădina zoologică din Turda, singura de acest fel din județul nostru ar putea să rămână închisă vizitatorilor și în anul care urmează.

Obiectivul aflat în prezent în proces de modernizare și care trebuia terminat încă din anul 2012, zace în continuare neterminat, după ce Curtea de Conturi a descoperit că s-au efectuat plăți pentru lucrări neexecutate, în valoare de 18 miliarde de lei vechi, către o firmă care ulterior a fost băgată în faliment!

Directorul grădinii, Mate Csaba este de părere că șI dacă vor fi finalizate lucrările în 2015, asta nu înseamnă că şi Zoo Turda va fi redeschisă automat.

Potrivit citynews.ro la mijloc ar fi probleme organizatorice, achiziții de animale, cursuri de specializare pentru personal, angajări etc.

 „Asta mai vedem, pentru că deschiderea ei depinde de foarte mulţi factori. Ţine şi de bugetul local, de cât de repede ne mişcăm, dacă obţinem de la Guvern aprobare pentru a face angajări, apoi trebuie să obţinem şi animalele de afară, trebuie să demonstrăm că suntem capabili să le întreţinem, iar astea înseamnă şi cursuri pentru îngrijitori. Acum pregătim cursuri, specializăm oamenii, încercăm să ne acredităm şi colaborăm cu cei de la Federaţia Europeană. Organizăm şi 3-4 workshop-uri pe an în ideea asta. Avem promisiuni şi pentru primirea gratis a unor animale, rinoceri, girafe, zebre sau a tot felul de specii exotice. Se pot şi cumpăra aceste animale, dar un rinocer, de exemplu, costă 60-70.000 de euro. Trebuie să avem şi garanţia că le putem întreţine, deci sunt multe condiţii de îndeplinit şi nu pot să zic o dată certă pentru redeschiderea ei”, a declarat Mate Csaba pentru sursa citată.

Reamintim că în anul 2012, Curtea de Conturi a descoperit că administrația locală turdeană a făcut plăți nejustificate, pentru lucrări neexecutate, către societatea Benzot Har, care se ocupa de lucrările de la grădina zoologică. La scurt timp, societatea Benzot Har a intrat în procedură de insolvență și apoi în faliment. Suma descoperită de Curtea de Conturi se ridică la 18 miliarde de lei vechi!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 72 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: