marian morar
m install
nello construct

Proiectul european, blocat de contestaţii

zamblau eugen
floris

Proiectul european de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Turda, Câmpia Turzii şi alte câteva localităţi din Comunitatea Urbană Arieş, bate pasul pe loc. Directorul Alexandru Sabău şi-a manifestat indignarea într-o conferinţă de presă, în care a explicat că sistemul actual de achiziţii publice pe fonduri europene are multe lacune.

 

Alexandru Sabău a dat exemplul unei societăţi care nici măcar nu a participat la licitaţie, dar a depus o contestaţie şi chiar a reuşit să obţină câştig de cauză la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

 

Societăţile care au depus contestaţii sunt Bif Internaţional din Piteşti şi Napoca Construcţii din Cluj Napoca.

 

Alexandru Sabău a spus că CNSC a soluţionat contestaţia, astfel încât a recomandat… reluarea procedurilor de licitaţie, de la zero, deşi într-o situaţie similară contestaţia s-a respins. „Reluarea procedurii de licitaţie înseamnă o întârziere de 75 de zile”, a precizat directorul Companiei de Apă Arieş. În aceste condiţii, Sabău spune că lucrările ar putea începe abia prin octombrie, dacă nu se vor mai face şi alte contestaţii.

 

Alexandru Sabău susţine că acest sistem este prost gândit, pentru că blochează absorbţia fondurilor europene şi că trebuie făcut ceva pentru deblocarea acestei stări de fapt.

 

Directorul Companiei de Apă a mai redat încă un exemplu ciudat: unele firme vin şi licitează la preţuri derizorii, chiar la jumătate din valoarea estimată de consultant, ceea ce e o situaţie dubioasă. Alexandru Sabău a pus sub semnul întrebării capacitatea acestor societăţi de a realiza lucrările la standardele impuse. „Probabil, sunt obişnuiţi ca la licitaţiile cu bani de la alte bugete, că vin după aceea şi cer suplimentarea fondurilor, din diverse motive. Însă, îi avertizez: aşa ceva nu are cum să se întâmple, pentru că aceste contracte sunt adjudecate pe sume ferme, care nu mai pot fi modificate”, a explicat directorul Sabău.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: